ειδήσεις

Surround 360. Αυτή είναι η open source VR κάμερα του Facebook!

Πώς θα μπορέσει να φέρει το Facebook περισσότερα video 360 μοιρών στο News Feed μας, αλλά και VR περιεχόμενο στο Oculus; Δημιουργώντας τη δική του κάμερα εικονικής πραγματικότητας από το μηδέν. Και το όνομα αυτής “Surround 360”. Στο πλαίσιο του συνεδρίου F8, πριν λίγη ώρα, το Facebook παρουσίασε τη “Surround 360”camera, μία 3D VR camera 17 φακών που απαιτεί σχεδόν μηδενική post productionεπεξεργασία σε αντίθεση με τα περισσότερα VR rigs.
Δεν είναι ωστόσο ένα έτοιμο προϊόν το οποίο θα κυκλοφορήσει άμεσα στην αγορά. Τα hardware designs της Surround 360 Camera θα είναι διαθέσιμα το καλοκαίρι στο Github, ενώ τα parts που χρειάζονται για να την φτιάξετε θα είναι διαθέσιμα για αγορά online έναντι 30.000 δολαρίων.
Από τους φακούς της “Surround 360” camera, οι 14 είναι ευρυγώνιοι και υπάρχουν και 3 fish-eye(ένας στο πάνω και δύο στο κάτω μέρος της).
Surround 360 2
Το case αλουμινίου που διαθέτει μπορεί εύκολα να συναρμολογηθεί και να αποσυναρμολογηθεί, ενώ η κάμερα μπορεί να επιβιώσει σε δύσκολες συνθήκες ακόμη και στην έρημο, αλλά και να τραβήξει για ώρες video χωρίς να υπερθερμανθεί.

About Freegr network

Από το Blogger.