Η Samsung κατασκευάζει φακούς επαφής με... ενσωματωμένη κάμερα

Όταν «καλπάζει» η φαντασία, η δημιουργία και η τεχνολογία, γίνονται θαύματα! Ok, για τους λάτρεις των gadgets η κατασκευή των «Google Glass» πήγε την τεχνολογία σίγουρα ένα βήμα μπροστά - χωρίς ωστόσο να φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα εντέλει - αλλά ποιος το περίμενε σήμερα να διαβάζουμε για φακούς επαφής με ενσωματωμένες κεραίες που μπορούν και στέλνουν το περιεχόμενο που συλλαμβάνουν οι κάμερες σε εξωτερικές συσκευές, όπως smartphones.

Η Samsung κατασκευάζει φακούς επαφής με... ενσωματωμένη κάμερα (pics+video)
Σύμφωνα με το protothema, η πατέντα που κατέθεσε η Samsung στη Νότια Κορέα, αφορά σε φακούς επαφής που προβάλλουν εικόνες από το ενσωματωμένο σε αυτούς display απευθείας μέσα στο μάτι εκείνου που τους φορά.
Η ενσωματωμένη κάμερα ελέγχεται με το ανοιγοκλείσιμο του ματιού.
Οι φακοί αυτοί που αναπτύσσει η Samsung θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να δημιουργήσουν μια καλύτερη επαυξημένη πραγματικότητα από συσκευές όπως τα «Google Glass», με εξασφαλισμένη την καλύτερη ποιότητα.
Οι συγκεκριμένοι φακοί επαφής αποτελούν, αδιαμφισβήτητα, μια ενδιαφέρουσα εξέλιξη στην τεχνολογία που μπορεί... να φορεθεί και να βοηθήσει το ανθρώπινο σώμα.
Ο έλεγχος με το ανοιγοκλείσιμο του ματιού δεν είναι κάτι εντελώς νέο που φέρνει στο φως ένας τεχνολογικός κολοσσός, καθώς και στα «Google Glass»(αποσύρθηκαν από την αγορά στις αρχές του 2015) η λήψη φωτογραφιών γινόταν με την κίνηση του βλεφάρου. Πιο εντυπωσιακό μοιάζει το χαρακτηριστικό ελέγχου μέσα από ένα smartphone.

, , , , , ,

ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΟ FORUM

Το δημοφιλεστερο τεχνολογικο blog. Ειδησεις και σχολια για τα καλά νεα της τεχνολογια από την πλευρα των χρηστων.

Related Posts with Thumbnails

FACEBOOK

LIVE RADIO

Live Radio

Social Icons

Sample Text

Followers

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟ FREEGR

ΤΟ FREEGR.GR ΣΥΝΤΟΜΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ.