τεχνολογία

Το Project NEON ζωντανεύει εικονίδια στα Windows 10

Αν και πολλοί ισχυρίζονται ότι τα animations ξοδεύουν πόρους και είναι άχρηστα, όταν έχουν δημιουργηθεί σωστά και με το απαραίτητο γούστο μπορούν να κάνουν οποιαδήποτε επιφάνεια εργασίας περισσότερο ενδιαφέρουσα, και το κυριότερο, φυσική και ζωντανή. 
Αυτή είναι η αρχή πίσω από το Project NEON της Microsoft, που αποτελεί μία μικρή νότα ανανέωσης της σχεδιαστικής γλώσσας των Windows 10, που φέρνει κάτι από την αισθητική και τα animations του Windows 7 Aero ώστε η σχεδίαση των Windows 10 να “δείχνει περισσότερο”. Η ιδέα πίσω από την χρήση animations στην επιφάνεια χρήστη βασίζεται στην παρατήρηση ότι η άμεση εναλλαγή από την μία κατάσταση ή την μία εργασία στην άλλη δεν είναι ομαλή και επομένως είναι δυσάρεστη. Όπως λοιπόν σχεδόν τίποτα στον πραγματικό κόσμο δεν εμφανίζεται ξαφνικά από το πουθενά ή τηλεμεταφέρεται στην στιγμή σε κάποιο άλλο μέρος, τα animations προσφέρουν μία τόσο οπτικά όσο και διανοητικά ομαλή μετάβαση από το ένα σημείο στο άλλο. 
Το Project NEON όμως δεν αφορά μόνο στα animations. Ένα μεγάλο μέρος του φαίνεται να αποτελεί ο σχεδιασμός Acrylic, κάτι που πρακτικά σημαίνει “θόλωμα σε οτιδήποτε βρίσκεται στο παρασκήνιο” σε κάποια sidebar ή στο κύριο παράθυρο. Ενδεχομένως το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό έχει στόχο να κάνει οποιοδήποτε παράθυρο ή app βρίσκεται από κάτω περισσότερο αναγνωρίσιμο χωρίς να κάνει την εφαρμογή ή το παράθυρο που βρίσκεται στο προσκήνιο να μην φαίνεται καλά ή να είναι δυσανάγνωστο. To Project NEON επίσης μοιάζει να αποτελεί τη βάση για μία ενοποιημένη σχεδιαστική γλώσσα σε PCs, στην κονσόλα Xbox και στο Hololens. Ακόμα δεν υπάρχει πληροφόρηση για το πότε θα διατεθεί το Project NEON. Τμήματα του πάντως έχουν διανεμηθεί σε τωρινές Insider Preview εκδόσεις των Windows 10, οπότε το πιθανότερο είναι να το δούμε στο Creators Update τον ερχόμενο Απρίλιο

About Freegr network

Από το Blogger.