athens

6o Μαθητικό Συνέδριο Επιστήμης & Τεχνολογίας ACSTAC 2017

Σημαντικές εξελίξεις και αποτελέσματα από την πρόσφατη επιστημονική τους δραστηριότητα θα παρουσιάσουν διακεκριμένοι καθηγητές και ερευνητές  στο 6ο Μαθητικό  Συνέδριο Επιστήμης και Τεχνολογίας του Κολλεγίου Ανατόλια/ Anatolia College Science and Technology Annual Conference (ACSTAC) 2017. To Συνέδριο ανοίγει την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου και ολοκληρώνεται την Κυριακή 26 Νοεμβρίου.
Κατά τη διάρκεια του 6ου Μαθητικό Συνέδριο Επιστήμης & Τεχνολογίας οι μαθητές θα αναλάβουν πολλαπλούς ρόλους: από την παρουσίαση και την κριτική των εργασιών μέχρι την οργάνωση του συνεδρίου. Το ACSTAC 2017 έχει τεθεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, του CERN (European Organization for Nuclear Research), του EPS (European Physical Society) και του Δήμου Θεσσαλονίκης. Τα πέντε πρώτα μαθητικά συνέδρια ACSTAC φιλοξένησαν περισσότερους από 4.000 μαθητές. Φέτος θα παρουσιαστούν εργασίες Βιολογίας, Χημείας, Πληροφορικής, Μαθηματικών και Φυσικής, όπως και διαθεματικές εργασίες που συνδυάζουν Θετικές και Ανθρωπιστικές Επιστήμες.
Οι ομιλητές
Το συνέδριο θα ανοίξει ο Γιάννης Ασσαέλ, διδακτορικός φοιτητής του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης με πλήρη υποτροφία της Oxford - Google DeepMind Graduate Scholarship και επικεφαλής ερευνητών του εργαστηρίου Τεχνητής Νοημοσύνης του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης. Η ομάδα δημιούργησε το σύστημα Τεχνητής Νοημοσύνης με την ονομασία LipNet.aiπου έφερε επανάσταση στην αναγνώριση φωνής με χρήση αυτόματης ανάγνωσης χειλιών και σήμερα συνεχίζει την έρευνά του στην Google DeepMind.
Προσκεκλημένη του συνεδρίου επίσης από το εξωτερικό, είναι η Δρ Ναυσικά Σταυρίδου που εκπόνησε τη διδακτορική της διατριβή στο Α.Π.Θ. με υποτροφία του ΙΚΥ-SIEMENS συμμετέχοντας ταυτόχρονα στο ευρωπαϊκό ερευνητικό πρόγραμμα «Aeolus» και σήμερα βρίσκεται στο πανεπιστήμιο του Birmingham ως μεταδιδακτορική ερευνήτρια με υποτροφία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής IF-MSCA-H2020 Marie Sklodowska-Curie.
Επίσημος προσκεκλημένος για την ημέρα Φυσικών Επιστημών είναι ο Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης, αναπληρωτής καθηγητής του Τομέα Γενετικής, Ανάπτυξης και Μοριακής Βιολογίας του ΑΠΘ και συντονιστής του προγράμματος “S.U.C.RE.: Supporting University Community Pathways for Refugees-Migrants.”
Την πρώτη ημέρα του συνεδρίου, ημέρα Πληροφορικής και Μαθηματικών, θα πραγματοποιηθεί ομιλία και εργαστήριο από τον Νικόλαο Φαχαντίδη, επίκουρο καθηγητή του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και ιδρυτή της Ρομποτικής Ακαδημίας του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. H εκπαιδευτική πρόταση και το ρομπότ που δημιούργησε με την ομάδα του για παιδιά στο φάσμα του αυτισμού, το 2015, αναδείχθηκε ως η καλύτερη εκπαιδευτική τεχνολογία στην Ευρώπη και βραβεύτηκε με το βραβείο TELLUS 2015.

About Freegr network

Από το Blogger.