Η Intel αλλάζει ριζικά τα Server σχέδιά της

Πρακτικά η Intel ακύρωσε την ανάπτυξη των προϊόντων κάτω από την ονομασία Phi και ξεκινάει με κενό καμβά να δημιουργεί μια νέα οικογένεια Xeon. Με την έλευση του Raja Koduri στο πλήρωμα της Intel, η εταιρία θα πραγματοποιήσει στο άμεσο μέλλον δραστικές αλλαγές στα server προϊόντα της για την HPC αγορά. 
Οι βλέψεις τη εταιρίας πλέον μετατίθενται στο exascale computing και γενικότερα σε συστήματα που θα μπορούν να επεξεργαστούν μέχρι και ένα petaFLOPS δεδομένων με άνεση. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως η Intel εγκαταλείπει τα σχέδιά της για τους Knights Peak αλλά και τους Knights Hill για κάτι φρέσκο που θα τη κάνει πιο ανταγωνιστική στο κομμάτι των servers παίρνοντας στοιχεία από την αρχιτεκτονική των καρτών γραφικών μας. Βασικό ρόλο σε αυτόν τον στόχο θα παίξουν οι Cascade Lake, όπως θα ονομάζεται η νέα γενιά που θα διαδεχτεί τους Skylake SP για την server αγορά το 2019 με 2020, που ουσιαστικά πρόκειται για επεξεργαστές με μεγάλη ισχύ οι οποίοι θα κατασκευάζονται στα 14nm++. 
Στη συνέχεια θα δούμε τους Ice Lake Scalable Xeon που θα κατασκευάζονται στα 10nm+ ενώ θα είναι πρακτικά η γενιά που θα δώσει το εναρκτήριο λάκτισμα στους Knights Cove συνεπεξεργαστές. Η Intel σε αυτούς θα πραγματοποιήσει μια από τις σημαντικότερες αλλαγές στη σχεδίαση, την ενσωμάτωση πολλών dies σε ένα package και πρακτικά πολλών υποσυστημάτων σε ένα. Μαζί με αυτά η Intel θα προσπαθήσει να δώσει και ένα 30% πάνω στις επιδόσεις από την γενιά των Ice Lake, αλλά με μικρότερους χρονισμούς κάτι που φαίνεται πως κυνηγά προς βελτίωση των θερμικών ιδιοτήτων τους.

, , , ,

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE

Το δημοφιλεστερο τεχνολογικο blog. Ειδησεις και σχολια για τα καλά νεα της τεχνολογια από την πλευρα των χρηστων.

Related Posts with Thumbnails

FACEBOOK

Social Icons

Sample Text

Followers

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟ FREEGR

ΤΟ FREEGR.GR ΣΥΝΤΟΜΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ.