ειδήσεις

Σε αυξήσεις τιμολογίων προχωρούν οι εταιρείες τηλεπικοινωνιών

Ερχονται νέες αυξήσεις στα τιμολόγια κινητής και σταθερής τηλεφωνίας. 
Αρχής γενομένης από την περασμένη Τρίτη 14 Νοεμβρίου και μέχρι τον ερχόμενο Μάρτιο, οι τρεις μεγαλύτερες εταιρείες τηλεπικοινωνιών θα αυξήσουν τις ονομαστικές χρεώσεις στις παρεχόμενες υπηρεσίες τους. 
Την αρχή έκανε την περασμένη Παρασκευή η Wind.
Η εταιρεία αύξησε τις χρεώσεις στα προγράμματα σταθερής, σχεδόν σε όλα τα προγράμματα κινητής, αλλά και τις χρεώσεις ανά μονάδα χρόνου.
Οι αυξήσεις στα πακέτα κυμαίνονται από 1 έως 2,5 ευρώ, αλλά πιο σημαντικές αυξήσεις καταγράφονται στις χρεώσεις κλήσεων ανά μονάδα χρόνου.
Για παράδειγμα η χρέωση στα προγράμματα σταθερής προς εθνικά σταθερά διαμορφώνεται από 0,14 ευρώ σε 0,31 ευρώ ανά λεπτό, ήτοι καταγράφει αύξηση 121%. Αύξηση των χρεώσεων κατά 26% έχουμε και στις κλήσεις από σταθερό σε εθνικά κινητά που πλέον διαμορφώνεται σε 0,7192 ευρώ ανά λεπτό, ενώ ακόμη μικρότερες είναι οι αυξήσεις των χρεώσεων προς διεθνείς προορισμούς.
Σε ό,τι αφορά την κινητή, εκτός από τις αυξήσεις στα πακέτα, οι πελάτες της Wind θα δουν χρεώσεις στις παρεχόμενες υπηρεσίες όπως π.χ. φραγή εξερχόμενων, αναμονή κλήσεων, αναγνώριση κλήσεων κ.ά. Πλέον οι συγκεκριμένες υπηρεσίες χρεώνονται με ποσό της τάξης από 0,22 έως 0,50 ευρώ τον μήνα, ανάλογα την υπηρεσία.
Aντίστοιχες αυξήσεις στα τιμολόγιά τους θα πραγματοποιήσουν ωστόσο και η Vodafone και η Cosmote. Οι δύο επιχειρήσεις, όπως η Wind, αυξάνουν σχεδόν το σύνολο των χρεώσεών τους, αλλά διαφοροποιούνται στον χρόνο υλοποίησης της νέας τιμολογιακής πολιτικής. Η Cosmote θα εφαρμόσει τις αυξήσεις από 15 Ιανουαρίου 2018 και η Vodafone στις 20 Μαρτίου 2018.
Η πρώτη από τις δύο επιχειρήσεις αυξάνει τα εταιρικά πακέτα κινητής κατά 1,46 έως 4,20 ευρώ ανά μήνα και τα προγράμματα κινητής για ιδιώτες κατά 1,18 ευρώ έως 2,95 ευρώ τον μήνα. Παράλληλα αυξάνει τα πακέτα σταθερής (Cosmote Home Double Play, Cosmote@home) που παρέχονται μέσω κάρτας SIM κατά 1,21 ευρώ έως 1,85 ευρώ ανά μήνα.
Σημειώνεται ότι οι χρεώσεις σταθερού τηλεφώνου του ομίλου ΟΤΕ ελέγχονται ρυθμιστικά από την ΕΕΤΤ και ως συνέπεια ο οργανισμός δεν μπορεί να μεταβάλει τις χρεώσεις χωρίς έγκριση της ΕΕΤΤ.
Παράλληλα η εταιρεία προσφέρει σε όλα τα πακέτα μια παροχή, π.χ. περισσότερα δωρεάν MB ή λεπτά ομιλίας κ.λπ. Σύμφωνα με εκπρόσωπο της διοίκησης του ομίλου ΟΤΕ, «κάθε αύξηση συνοδεύεται με μια παροχή, η αξία της οποίας ξεπερνά το ποσό της αύξησης στη χρέωση».
Τέλος και η Vodafone, όπως και η Wind, αυξάνει τις χρεώσεις σχεδόν στο σύνολο των υπηρεσιών της. Στελέχη της εταιρείας, αναφερόμενα στις αυξήσεις χρεώσεων, έκαναν λόγο για την αναγκαιότητα υποστήριξης του ιδιαίτερα απαιτητικού επενδυτικού προγράμματος σε δίκτυα νέας γενιάς και τις οπτικές ίνες.
Σημειώνεται ότι οι εταιρείες τηλεπικοινωνιών είναι υποχρεωμένες, βάσει νόμου, να ανακοινώνουν τουλάχιστον ένα μήνα νωρίτερα από την ημέρα εφαρμογής των αυξήσεων τις χρεώσεις τους. Επίσης, όσοι πελάτες διαφωνούν με αυτές, μπορούν αζημίως να ζητήσουν τη διακοπή του συμβολαίου τους με τον πάροχό τους.
kathimerini

About Freegr network

Από το Blogger.