τεχνολογία

Η Dell Technologies με στρατηγική στον τομέα του IoT

Η Dell Technologies ανακοίνωσε το όραμα και τη στρατηγική της στον τομέα του Internet of Things (IoT), τη δημιουργία ενός νέου τμήματος IoT, καθώς και συγκεκριμένα νέα προϊόντα IoT, εργαστήρια, πρόγραμμα συνεργατών και μοντέλα κατανάλωσης. 
Τα 15 τελευταία χρόνια, ο κλάδος της Πληροφορικής έχει γνωρίσει την άνοδο του cloud computing, ένα ιδιαίτερα συγκεντρωτικό μοντέλο προσφοράς υπηρεσιών Πληροφορικής. Ωστόσο, σε μια εποχή όπου κάθε τύπος συσκευής, από τηλέφωνα μέχρι αυτοκίνητα, λαμπτήρες και θερμοστάτες μέχρι και συσκευές καρδιακής παρακολούθησης λειτουργούν με τη βοήθεια ψηφιακής «νοημοσύνης», υπάρχει πλέον η ανάγκη για επεξεργασία της πληροφορίας με έναν τρόπο κατανεμημένο και σε πραγματικό χρόνο. Αυτές οι συσκευές δεν μπορούν να βασιστούν στον τρόπο λειτουργίας ενός συγκεντρωτικού συστήματος με επίκεντρο την υποδομή του cloud, το οποίο ενδεχομένως να προκαλεί σημαντικές χρονικές καθυστερήσεις. 
«To IoT αλλάζει δραματικά τον τρόπο που ζούμε, τον τρόπο που λειτουργούν οι επιχειρήσεις και επίσης τον τρόπο που λειτουργεί ο κόσμος», αναφέρει ο Michael Dell, chairman και chief executive officer – Dell Technologies. «Η Dell Technologies δείχνει το δρόμο για τους πελάτες μας, με μια νέα αρχιτεκτονική κατανεμημένου computing, η οποία φέρνει το IoT και την τεχνητή νοημοσύνη μαζί, στα πλαίσια ενός ανεξάρτητου οικοσυστήματος από το edge, στο core, στο cloud. Οι επιπτώσεις για την κοινωνία σε παγκόσμιο επίπεδο θα είναι πολύ ουσιαστικές». 
Το νέο τμήμα IoT της Dell Technologies 
Το νέο τμήμα IoT της εταιρείας πρόκειται να έχει ως επικεφαλής τον CTO της VMware, Ray O’Farrell, και στο καταστατικό του προβλέπει τον συντονισμό της ανάπτυξης προϊόντων και υπηρεσιών IoT σε όλο το φάσμα της Dell Technologies. Το τμήμα λύσεων IoT (IoT Solutions Division) θα συνδυάσει εσωτερικά αναπτυγμένες τεχνολογίες και προϊόντα από το τεράστιο οικοσύστημα της Dell Technologies, με στόχο να προσφέρει στους πελάτες ολοκληρωμένες λύσεις. «Η Dell Technologies έχει διαβλέψει προ πολλού την ευκαιρία που αναδεικνύεται μέσω του γοργά αναπτυσσόμενου τομέα του IoT, δεδομένης της πλούσιας προϊστορίας της στην αγορά του edge computing», εξηγεί ο Ray O’Farrell, VMware EVP & CTO / general manager – Dell Technologies IoT division». 
«Το νέο τμήμα του IoT στοχεύει στη αξιοποίηση των δυνατοτήτων της Dell Technologies, συνολικά, με στόχο την παροχή των κατάλληλων λύσεων, σε συνδυασμό με το τεράστιο οικοσύστημα των συνεργατών μας, για την κάλυψη των αναγκών των πελατών και την παροχή βοήθειας για να υλοποιήσουν συστήματα IoT μέσα στις δικές τους δομές, με μεγαλύτερη ευκολία». Οργανικές επενδύσεις στο μέλλον του IoT – Προϊόντα, εργαστήρια, πρόγραμμα συνεργατών Μέσα στα επόμενα τρία χρόνια, η Dell Technologies θα επενδύσει 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε νέα προϊόντα IoT, λύσεις, εργαστήρια, καθώς και ένα νέο πρόγραμμα και οικοσύστημα συνεργατών.

About Freegr network

Από το Blogger.