Με προοπτική να διεισδύσουν στην παγκόσμια αγορά των application οι δύο ενδιαφέρουσες εφαρμογές καθώς και η πλατφόρμα για να κατασκευάσει κανείς γρηγορότερα μια εφαρμογή, από τις τρεις ελληνικές νεοφυείς επιχειρήσεις οι οποίες συμμετείχαν φέτος στην ελληνική αποστολή της Βαρκελώνης (Mobile World Congress) έχουν εξασφαλίσει μια πρώτη υποστήριξη, ωστόσο, για να πετύχουν οι δημιουργοί τους στόχους τους χρειάζονται χρηματοδότηση και πάνω σε αυτό δουλεύουν εντατικά.
Η πρώτη από τις τρεις νεοφυείς αυτές επιχειρήσεις έχει αναπτύξει την καινοτόμο εφαρμογή, υπό την ονομασία Ingedio, μέσω της οποίας ο χρήστης φωτογραφίζει με την ενσωματωμένη κάμερα του κινητού τα συστατικά ενός καλλυντικού ή ενός τρόφιμου, όπως είναι γραμμένα στην ετικέτα του.
Η φωτογραφία μετατρέπεται σε κείμενο, τα συστατικά του προϊόντος συγκρίνονται με βάσεις δεδομένων χημικών, και δίνονται στον χρήστη πληροφορίες για την επικινδυνότητα κάθε συστατικού, με βάση την υπάρχουσα βιβλιογραφία και μελέτες που έχουν γίνει. Σύμφωνα με τους δημιουργούς της εφαρμογής δεν υπάρχει άλλη παρόμοια στην αγορά. Το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της Ingredio είναι ότι η εφαρμογή, η οποία είναι διαθέσιμη σήμερα πιλοτικά, μπορεί να χρησιμοποιείται χωρίς γεωγραφικούς περιορισμούς, αρκεί τα συστατικά να είναι στην αγγλική γλώσσα. Είναι σαφές ότι με το κατάλληλο μάρκετινγκ ένα τέτοιο app μπορεί να προσελκύσει το ενδιαφέρον των καταναλωτών που ολοένα και περισσότερο ανησυχούν για τα συστατικά διαφόρων προϊόντων. Η Ingredio ως startup εδρεύει σήμερα στη θερμοκοιτίδα νεοφυών επιχειρήσεων EGG (enter-go-grow).
Η δεύτερη νεοφυής επιχείρηση (έργο AccessPal) που συμμετείχε στην ελληνική αποστολή έχει αναπτύξει εφαρμογές για τη διευκόλυνση της κίνησης των ατόμων με κινητικές αναπηρίες στην πόλη. Από τον Ιανουάριο του 2017, έχει ενταχθεί στη Θερμοκοιτίδα Επιχειρήσεων Αθήνας του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ) όπου παρακολουθεί συμβουλευτικές υπηρεσίες, ενώ υποστηρίζεται από την Περιφέρεια Αττικής και ήδη συζητά με τους δήμους της Νοτίου Αττικής για να ξεκινήσει η πιλοτική λειτουργία της εφαρμογής. Επίσης έχει εξασφαλίσει μια πρώτη χρηματοδότηση από πρόγραμμα του ΕΣΠΑ που αφορά τη νεοφυή επιχειρηματικότητα.
Η τρίτη εταιρεία της αποστολής ήταν η CrossMobile ΙΚΕ η οποία δραστηριοποιείται στο χώρο συγγραφής εφαρμογών για κινητές συσκευές. Για να γράψει κάποιος μια εφαρμογή για κινητά, είναι υποχρεωμένος να την αναπτύξει πολλές φορές, μια για iPhone, μια για Android και μία για Windows Mobile. Με το CrossMobile είναι δυνατό να τη γράψει μόνο μία φορά, χρησιμοποιώντας τις δυνατότητες του μηχανήματος, χωρίς να χρειάζεται να κάνει καμία ρύθμιση για κάθε πλατφόρμα ξεχωριστά. Το CrossMobile χαρακτηρίζεται ώριμο προϊόν καθώς αναπτύσσεται στα τελευταία 4 χρόνια και υπάρχουν ήδη εφαρμογές που διατίθενται από το Apple Store και το Google Play, ενώ τελεί επίσης υπό την αιγίδα της θερμοκοιτίδας του ΕΒΕΑ.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης
(
Atom
)
0 Post a Comment:
Δημοσίευση σχολίου