ειδήσεις

Επιτυχής παρουσία του ελληνικού si-Cluster σε έκθεση διαστημικής τεχνολογίας

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η παρουσία του ελληνικού si-Cluster στη διεθνή έκθεση διαστημικής τεχνολογίας Space Tech Expo Europe, η οποία πραγματοποιήθηκε από 24 έως 26 Οκτωβρίου στη Βρέμη της Γερμανίας. Η ελληνική επιχειρηματική αποστολή διοργανώθηκε από το si-Cluster, με τον συντονισμό του Corallia, με τη συνεργασία της Enterprise Greece και της Ένωσης Ελληνικών Βιομηχανιών Διαστημικής Τεχνολογίας (ΕΒΙΔΙΤΕ) και με την υποστήριξη του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδας (ΣΕΠΕ) και του Συνδέσμου Εταιρειών Κινητών Εφαρμογών Ελλάδος (ΣΕΚΕΕ). 
Επιχειρήσεις, πανεπιστήμια, ερευνητικά κέντρα και κυβέρνηση ένωσαν τις δυνάμεις τους υπό το συντονισμό του si-Cluster και πέτυχαν την παραγωγική ελληνική παρουσία σε διεθνή διαστημική διοργάνωση μέχρι τώρα. Στην αποστολή συμμετείχαν οι: Adamant Composites, Akronic, Althom Engineering, Elfon, EMTech, European Sensor Systems, Heron Engineering, Inasco, Planetek Hellas, Prisma Electronics, Softcom International, Teletel, Terra Spatium και το Εργαστήριο Ψηφιακών Συστημάτων και Αρχιτεκτονικής Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Αθηνών. Οι εκπρόσωποι της ελληνικής βιομηχανίας διαστημικών τεχνολογιών και εφαρμογών πραγματοποίησαν περισσότερες από 100 συναντήσεις με άλλους φορείς και διερεύνησαν τις δυνατότητες συνεργασίας με μεγάλους «παίκτες» της ευρωπαϊκής διαστημικής βιομηχανίας. Παράλληλα, φιλοξένησαν τους επισκέπτες της έκθεσης στο εθνικό περίπτερο, αναδεικνύοντας τα καινοτόμα διαστημικά προϊόντα και υπηρεσίες που αναπτύσσονται στην Ελλάδα. Την Space Tech Expo Europe επισκέφθηκαν φέτος πάνω από 3.000 μηχανικοί καινοτόμων τεχνολογιών, επιχειρηματικά στελέχη, εκπρόσωποι κυβερνήσεων και οργανισμών της παγκόσμιας διαστημικής βιομηχανίας. 
Ο γενικός γραμματέας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων Βασίλης Μαγκλάρας, ο οποίος συνόδευσε την αποστολή, σύμφωνα με ανακοίνωση του si-Cluster, δήλωσε: «Ο τομέας του διαστήματος για την Ελλάδα αποτελεί ένα ιδιαίτερο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα με πολύ αυξημένες προοπτικές. Ήδη τον τελευταίο χρόνο η Ελλάδα έχει κάνει σημαντικά βήματα στη δημιουργία ενός βιώσιμου παραγωγικού και ανταγωνιστικού οικοσυστήματος το οποίο με το συντονισμό και την αρωγή της πολιτείας θα αποκτήσει ιδιαίτερες δυνατότητες, ώστε η Ελλάδα να μπει στο χάρτη της διαστημικής τεχνολογίας. 
Η ίδρυση του Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού, το εθνικό πρόγραμμα ανάπτυξης μικροδορυφόρων, η ολοκλήρωση της συμφωνίας με τον HellasSat αποτελούν μερικά μόνο σημεία της σημαντικής προσπάθειας της ελληνικής κυβέρνησης να υποστηρίξει την υψηλή τεχνολογία με ιδιαίτερες αναπτυξιακές προοπτικές για τη χώρα».

About Freegr network

Από το Blogger.