τεχνολογία

Τα στοιχεία χρήστη θα ζητούν οι πορνογραφικές ιστοσελίδες

Από τον Απρίλιο του 2018, ο χρήστης που καταφεύγει στην ηλεκτρονική πορνογραφία θα είναι αναγκασμένος να δίνει όνομα και διεύθυνση για να αποκτήσει πρόσβαση στα μεγαλύτερα sites του χώρου. Θα απαιτείται πια username και password για να παρακολουθήσει κάποιος βιντεάκια σε ιστοσελίδες όπως οι PornHub, RedTube, YouPorn και Brazzers, που είναι όλες τους ιδιοκτησίας της MindGeek. Η MindGeek θα ζητά τα προσωπικά στοιχεία του χρήστη ώστε να εναρμονιστεί με τον νέο βρετανικό νόμο (Digital Economy Act 2018) που αναγκάζει τις ιστοσελίδες πορνογραφικού περιεχομένου να επιβεβαιώνουν την ηλικία των χρηστών τους. 
Η ιδέα να γίνει το ίντερνετ ασφαλέστερο για τα παιδιά έχει μεγάλο λαϊκό έρεισμα, μόνο που το να δίνεις τα προσωπικά σου στοιχεία σε άγνωστες εταιρίες δεν συναντά ακριβώς γενικευμένη απήχηση. Η ιστοσελίδα θα ξέρει πλέον και επισήμως όλο το ιστορικό της περιήγησής σου και θα παρακολουθεί πράγματα που ενδεχομένως να πρέπει να παραμείνουν ιδιωτικά. Και τι θα γίνει μάλιστα σε περίπτωση που χάκερ «σηκώσουν» τη βάση δεδομένων με τα πραγματικά στοιχεία των χρηστών και το υλικό που βλέπουν online; Σε μια γωνιά του ίντερνετ μάλιστα που καραδοκούν κατά κοπάδια οι επιτήδειοι για να υποκλέψουν προσωπικά στοιχεία και ευαίσθητες πληροφορίες; Σύμφωνα μάλιστα με την Kaspersky, περισσότερες από 300.000 επιθέσεις σε ιστοσελίδες πορνογραφικού περιεχομένου έλαβαν χώρα το 2017. 
Ο διευθύνων σύμβουλος της Open Rights Group, μιας φίρμας που ασχολείται με την ασφάλεια των ηλεκτρονικών συναλλαγών, δήλωσε σχετικά: «Οι Αρχές θα παλέψουν για να διασφαλίσουν ότι η επαλήθευση της ηλικίας είναι ασφαλής και ανώνυμη. Είναι ωστόσο ανίσχυρες να διασφαλίσουν την ιδιωτικότητα των ανθρώπων». Η MindGeek, από την πλευρά της, δήλωσε μέσω του εκπροσώπου της ότι «δεν αποθηκεύουμε τα προσωπικά δεδομένα που εισάγει κάποιος κατά τη διαδικασία επαλήθευσης της ηλικίας του. Και εξαιτίας της κωδικοποιημένης φύσης της διαδικασίας εγγραφής, τέτοια δεδομένα δεν μπορούν να αποκαλυφθούν κατά το απίθανο γεγονός της υποκλοπής τους».

About Freegr network

Από το Blogger.