Να μοιραστούμε με την Ελλάδα την τεχνολογία μας

Την επιθυμία του Ισραήλ για ανάπτυξη των σχέσεων Ελλάδας και Ισραήλ σε όλους τους τομείς με βάση την «εγγύτητα και φιλία», εξέφρασε ο ισραηλινός Πρόεδρος Ρούβεν Ρίβλιν, στην ομιλία που εκφώνησε αμέσως μετά την αναγόρευσή του σε επίτιμο διδάκτορα του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Η ομιλία του κ. Ρίβλιν είχε αναφορές στον Σεφέρη από τον οποίο δανείστηκε στίχους, στην ελληνική γλώσσα, στην Ακαδημία του Πλάτωνα, αλλά και στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό. 
Περνώντας από το παρελθόν, είπε ότι «αν και καήκαμε στα στρατόπεδα συγκέντρωσης καταφέραμε να επιστρέψουμε στην ιστορική μας πατρίδα» και αναφερόμενος στο σήμερα, μίλησε για τα επιστημονικά και τεχνολογικά επιτεύγματα του Ισραήλ και ειδικά στην καινοτομία: «Αυτή τη γνώση που την αποκτήσαμε γιατί την είχαμε ανάγκη για να επιβιώσουμε, θέλουμε να τη μοιραστούμε με την Ελλάδα, στα πανεπιστήμια, στις επιχειρήσεις, παντού, όχι μόνον στο πολιτικό και στρατιωτικό επίπεδο», είπε. Παρομοίασε το άθλημα του Μαραθωνίου με τον αγώνα που δίνει η Ελλάδα να ξεπεράσει την κρίση, λέγοντας ότι «ο Μαραθώνιος είναι δοκιμασία και θέληση. Ο ελληνικός λαός θα καταφέρει να αντιμετωπίσει κάθε πρόκληση» και έκλεισε την ομιλία του με την αισιόδοξη πρόβλεψη: «το ελληνικό πνεύμα θα νικήσει και θα είμαστε στο πλευρό σας παντοτινά και αφού τελειώσει ο Μαραθώνιος με επιτυχία».
 «Δάσκαλο πολιτικού ήθους», χαρακτήρισε ο κοσμήτορας της Σχολής Οικονομικών, Επιχειρηματικών και Διεθνών Σπουδών Μιχάλης Σφακιανάκης τον κ. Ρίβλιν, τονίζοντας ότι στο πρόσωπό του «τιμούμε την ελληνο-εβραϊκή φιλία που έχει ιστορικό βάθος 2500 χρόνων». Ο καθηγητής και πρόεδρος του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών Αριστοτέλης Τζιαμπίρης, ο οποίος παρουσίασε την προσωπικότητα του τιμώμενου, τόνισε τη «σημαντική προσφορά του στα διεθνή ζητήματα, τη δημοκρατία, την ειρήνη» και πρόσθεσε ότι τιμούμε στο πρόσωπό του «το κράτος και τον λαό του Ισραήλ και τον εκπρόσωπο της ελληνοισραηλινής φιλίας». 
Δανείστηκε μάλιστα μια φράση του Ουίνστον Τσόρτσιλ, σύμφωνα με την οποία «κανένα άλλο έθνος εκτός από το ελληνικό και το εβραϊκό δεν άφησαν τόσο ισχυρό αποτύπωμα» και πρόσθεσε ότι «καμιά πόλη δεν έχει προσφέρει τόσα όσα η Αθήνα και η Ιερουσαλήμ». Ο κ. Τζιαμπίρης υπενθύμισε ότι σήμερα είμαστε 4 ημέρες μετά την Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος, την 27η Ιανουαρίου, υπογραμμίζοντας ότι «το δράμα των Εβραίων είναι μέρος της ιστορικής μας μνήμης».

, , , , ,

ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΟ FORUM

Το δημοφιλεστερο τεχνολογικο blog. Ειδησεις και σχολια για τα καλά νεα της τεχνολογια από την πλευρα των χρηστων.

Related Posts with Thumbnails

FACEBOOK

LIVE RADIO

Live Radio

Social Icons

Sample Text

Followers

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟ FREEGR

ΤΟ FREEGR.GR ΣΥΝΤΟΜΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ.