Ο άνθρωπος δημιούργησε τη μηχανή

“Την έβδομη ημέρα είχαν τελειώσει όλα τα έργα του θεού. Την ημέρα αυτή ο θεός αναπαύτηκε”. Σε μια εποχή που η σχέση της τεχνολογίας και της επιστήμης με τη τέχνη συνεχώς ισχυροποιείται, οι τρεις αυτοί τομείς διαμορφώνουν τις εκφάνσεις της ανθρώπινης συμπεριφοράς και έκφρασης. Μέσω του παραπάνω τρίπτυχου, τέχνη-τεχνολογία-επιστήμη, ο άνθρωπος καταφέρνει όχι μόνο να εξηγήσει τον φυσικό κόσμο αλλά και να επαναπροσδιορίσει τις δυνατότητές του και να δημιουργήσει νέες, ψηφιακές πραγματικότητες.
Η τέχνη και καλλιτεχνική δημιουργία, με την βοήθεια των τεχνολογικών μέσων, χρησιμοποιούνται ως ο μεσάζων επικοινωνίας μεταξύ ασύλληπτων και δυσνόητων επιστημονικών ιδεών και ανθρώπου. Αποκτούν τον ρόλο του αρωγού της επιστήμης, της έρευνας και της καινοτομίας. Έτσι, το ευρύ κοινό, και ιδίως οι νέοι, έρχονται σε επαφή με την επιστήμη και τη τεχνολογία, καθίστανται κοινωνοί τους, ενσωματώνοντας τες βιωματικά και ενισχύοντας το ενδιαφέρον τους προς την εξερεύνηση και την εκπαίδευση.
Από την άλλη, καθώς η ανάπτυξη της επιστήμης και της τεχνολογίας αλλάζουν ολοκληρωτικά κάθε έκφανση της ζωής καθιστώντας τον άνθρωπο τον «πανίσχυρο δημιουργό», η τέχνη και η φιλοσοφία έρχονται να αμφισβητήσουν, να θέσουν ερωτήματα και να ασκήσουν κριτική στον τρόπο διαχείρισης αυτής της δύναμης. Ο τεχνολογικά αναπτυγμένος κόσμος δεν είναι ένας επίγειος παράδεισος, αντίθετα μπορεί να ενέχει αρκετούς κινδύνους ακόμα και για τον ίδιο τον δημιουργό του, τον άνθρωπο.
Με στόχο, λοιπόν, την εξερεύνηση των ουτοπικών και των δυστοπικών απόψεων σχετικά με το μέλλον της τέχνης, της τεχνολογίας και της επιστήμης, η Multitrab Productions, στο πλαίσιο του 14ου Athens Digital Arts Festival, σας προσκαλεί σε ένα διήμερο προβολών με ελεύθερη είσοδο. Το πρόγραμμα του κινηματογραφικού αφιερώματος περιλαμβάνει πρώτες προβολές ταινιών, ντοκιμαντέρ και έργα video art.
Την 8η μέρα ο άνθρωπος δημιούργησε την μηχανή. Αλλά δεν αναπαύτηκε.
Για να δείτε το ολοκληρωμένο πρόγραμμα πατήστε εδώ
FB Event
Video Teaser
 

*/Athens Digital Arts Festival 2018
Η 8η  Μέρα |  Ο άνθρωπος δημιούργησε τη μηχανή
Temple AthensΙάκχου 17, Γκάζι
Πέμπτη 1/2/2018, 19:00 – 23:30
Παρασκευή 2/2/2018 , 19:00 – 23:30

, , , , , ,

ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΟ FORUM

Το δημοφιλεστερο τεχνολογικο blog. Ειδησεις και σχολια για τα καλά νεα της τεχνολογια από την πλευρα των χρηστων.

Related Posts with Thumbnails

FACEBOOK

LIVE RADIO

Live Radio

Social Icons

Sample Text

Followers

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟ FREEGR

ΤΟ FREEGR.GR ΣΥΝΤΟΜΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ.