Η Dell εγκαινιάζει πρόγραμμα ανακύκλωσης χρυσού

Η Dell ανακοίνωσε το πρώτο πιλοτικό πρόγραμμα στον κλάδο, για τη χρήση ανακυκλωμένου χρυσού από χρησιμοποιημένα ηλεκτρονικά σε νέα motherboards υπολογιστών. Τα ανακυκλωμένα υλικά θα περιέχονται στα συστήματα Latitude 5285 2-σε-1 που θα ξεκινήσουν να κυκλοφορούν από αυτή την άνοιξη. Το πιλοτικό πρόγραμμα έπεται μιας επιτυχημένης μελέτης σχετικά με server motherboards. 
Η κλειστού βρόγχου διαδικασία ανάκτησης χρυσού θα μπορούσε να στηρίξει τη δημιουργία εκατομμυρίων νέων motherboards μέσα στην επόμενη χρονιά και αποτελεί επέκταση του προγράμματος κλειστού βρόγχου της Dell, από πλαστικά μέχρι πολύτιμα υλικά. Προς το παρόν, μόλις το 12,5% των ηλεκτρονικών απορριμμάτων ανακυκλώνεται για την κατασκευή νέων προϊόντων. Ως εκ τούτου, υπολογίζεται ότι οι Αμερικανοί πετάνε 60 εκατομμύρια δολάρια σε χρυσό και ασήμι κάθε χρόνο, μόνο και μόνο εξαιτίας τηλεφώνων που δεν χρησιμοποιούνται. Αυτό καταδεικνύει την ανάγκη αυτά τα πολύτιμα υλικά να ανακυκλώνονται σε νέα, όμορφα προϊόντα. Η επαναχρησιμοποίηση και η ανακύκλωση χρυσού από χρησιμοποιημένες τεχνολογικές συσκευές, όχι μόνο έχει οικονομικά οφέλη, αλλά επίσης εξασφαλίζει τεράστια περιβαλλοντικά και κοινωνικά οφέλη, από την αποφυγή κινδύνων για την υγεία των ανθρώπων, αλλά και την έκλυση ρύπων που σχετίζονται με την εξόρυξη χρυσού. 
Σύμφωνα με μια έκθεση της Trucost, η διαδικασία επανάκτησης χρυσού που δημιουργήθηκε από τη συνεργάτιδα εταιρεία της Dell, Wistron GreenTech, έχει κατά 99% μικρότερο περιβαλλοντικό αντίκτυπο σε σχέση με την παραδοσιακή εξόρυξη χρυσού. Επιπλέον, η Dell και η ηθοποιός, επιχειρηματίας και ακτιβίστρια Nikki Reed ανακοίνωσαν τη νέα τους συνεργασία για την υποστήριξη του κινήματος βιώσιμης σχεδίασης. 
Η συλλογή κοσμημάτων «The Circular Collection by Bayou with Love and Dell» είναι μια νέα, περιορισμένης κυκλοφορίας συλλογή κοσμημάτων που δημιουργήθηκε στις ΗΠΑ και βασίζεται σε χρυσό, ο οποίος ανακτήθηκε από τα προγράμματα ανακύκλωσης της Dell. Η κολεξιόν η οποία περιλαμβάνει χρυσά δαχτυλίδια, σκουλαρίκια και μανικετόκουμπα 14 και 18 καρατίων, προβλήθηκε στο φετινό Consumer Electronics Show (#CES2018), με σκοπό να αναδείξει το μεγάλο αντίκτυπο που έχουν τα ηλεκτρονικά απορρίμματα και ο ηλεκτρονικός εξοπλισμός που απορρίπτεται στο περιβάλλον, αλλά και την ευκαιρία σύναψης συνεργασιών μεταξύ διαφορετικών κλάδων, προς όφελος μιας κυκλικής οικονομίας.

, , , ,

ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΟ FORUM

Το δημοφιλεστερο τεχνολογικο blog. Ειδησεις και σχολια για τα καλά νεα της τεχνολογια από την πλευρα των χρηστων.

Related Posts with Thumbnails

FACEBOOK

LIVE RADIO

Live Radio

Social Icons

Sample Text

Followers

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟ FREEGR

ΤΟ FREEGR.GR ΣΥΝΤΟΜΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ.