Ο ψηφιακός βοηθός Facebook M και τα Chatbots

Σε άρθρο του με τίτλο «Facebook’s Virtual Assistant M Is Dead. So Are Chatbots» (Ο Ψηφιακός Βοηθός Μ του Facebook είναι νεκρός. Το ίδιο και τα Chatbots) το The Wired κάνει λόγο για το πώς οι ψηφιακοί βοηθοί και τα chatbots δεν κατάφεραν να εδραιωθούν. Το άρθρο ανακαλεί κάπου στο 2016 όταν η τεχνολογική κοινότητα πίστευε ότι τα chatbots θα είναι το λεγόμενο next big thing. 
Το Kik, πλατφόρμα ανταλλαγής μηνυμάτων στοιχημάτισε στα bots και στο chatvertising, ενώ η Betaworks λανσάρισε το Botcamp, ένα πρόγραμμα επιτάχυνσης για startups. Την ίδια στιγμή, το Facebook, στο συνέδριο F8 2016, προσπάθησε να προωθήσει τα bots σαν τον καλύτερο τρόπο για να συνδεθούν οι developers με 900 εκατομμύρια χρήστες του Messenger. Παρά το γεγονός ότι όλοι θεωρούσαν ότι οι ψηφιακοί βοηθοί όπως το Amazon Alexa και το Google Assistant θα καθιερώνονταν, εντούτοις, λίγοι από αυτούς τα κατάφεραν. Στο μεταξύ, η Betaworks αποφάσισε να μετατοπίσει το ενδιαφέρον της σε άλλους τομείς και η Kik εστίασε στο blockchain. Τώρα, το Facebook ανακοίνωσε ότι στις 19 Ιανουαρίου διέκοψε τη λειτουργία του Μ. Παρόλα αυτά, κάτι τέτοιο δεν προκαλεί εντύπωση, καθώς ο M είχε παρουσιαστεί σαν ένα πείραμα και ήταν περιορισμένος σε 10.000 άτομα στο Σαν Φρανσίσκο. Επρόκειτο για ένα bot που βρισκόταν ενσωματωμένο στο Messenger. 
Οι υπόλοιποι δεν κατάφεραν να επωφεληθούν από τις δυνατότητές του, οι οποίες μεταξύ άλλων συμπεριλάμβαναν κρατήσεις για εστιατόρια, αλλαγές πτήσεων και αποστολές δώρων. Όμως, τελικά το πρόγραμμα δεν απέδωσε κι αυτό γιατί η τεχνητή νοημοσύνη δεν κατάφερε αυτό που ευελπιστούσε αρχικά το Facebook, δηλαδή όλες οι διαδικασίες του M να γίνονται αυτοματοποιημένα. Σύμφωνα με τους επικεφαλής του Μ την περασμένη άνοιξη, το πρότζεκτ ήταν πιο δύσκολο απ’ότι θεωρούσαν αρχικά, ενώ πηγές προσκείμενες στην υπόθεση αναφέρουν ότι ο Μ δεν κατάφερε να ξεπεράσει το 30% αυτοματοποίησης. 
Το πείραμα έδειξε ότι εν τέλει ο Μ θα χρειαστεί ένα σεβαστό αριθμό εργαζομένων που θα απασχολούνταν με αυτόν, κάτι που αντιτίθεται και με την έννοια της αυτοματοποίησης. Φαίνεται όμως, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ότι το πρόβλημα του Μ είναι ότι το Facebook δεν το περιόρισε. Το Amazon Alexa μέχρι στιγμής τα καταφέρνει θαυμάσια καθώς προγραμματίστηκε να διαχειρίζεται μικρότερη γκάμα ερωτημάτων. Όμως, το πρόβλημα με το Μ είναι ότι όταν οι χρήστες του είδαν ότι μπορούσε να εκτελέσει διεργασίες, ζητούσαν ολοένα και πιο απαιτητικά πράγματα.

, , , ,

ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΟ FORUM

Το δημοφιλεστερο τεχνολογικο blog. Ειδησεις και σχολια για τα καλά νεα της τεχνολογια από την πλευρα των χρηστων.

Related Posts with Thumbnails

FACEBOOK

LIVE RADIO

Live Radio

Social Icons

Sample Text

Followers

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟ FREEGR

ΤΟ FREEGR.GR ΣΥΝΤΟΜΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ.