ειδήσεις

Το LibreOffice 6.0 ενισχύει τη δωρεάν σουίτα γραφείου

Το LibreOffice 6.0 αποδεικνύει πως το καλό μπορεί να γίνει καλύτερο, με τη σουίτα των εφαρμογών γραφείου να διατηρεί τον δωρεάν χαρακτήρα της. Το LibreOffice 6.0 έχει βελτιωθεί στα σημεία και θεωρείται από τους ειδικούς ότι είναι η καλύτερη δυνατή έκδοση της σουίτας μέχρι σήμερα. Στην τελευταία της έκδοση, η σουίτα εφαρμογών γραφείου ανοιχτού λογισμικού είναι ακόμα πιο συμβατή με τα αρχεία του Microsoft Office, ακόμα και σε περιπτώσεις των αρχείων που μέχρι τώρα είχαν προβλήματα συμβατότητας με τα αρχεία τύπου docx. 
Μερικές από τις χρήσιμες προσθήκες στο LibreOffice 6.0 είναι η δυνατότητα να γίνεται εξαγωγή των αρχείων του Writer σε μορφή EPUB, δηλαδή στο φορμά των ηλεκτρονικών βιβλίων που κυκλοφορεί ευρέως στο Διαδίκτυο, ενώ παράλληλα οι χρήστες του LibreOffice 6.0 θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν εισαγωγή αρχείων του QuarkXpress, προκειμένου να μπορεί κανείς να εκδώσει απευθείας από το LibreOffice το ηλεκτρονικό του βιβλίο. Το LibreOffice 6.0 έχει το interface του ribbon που συναντά κανείς και στο Office της Microsoft. 
Για να το ενεργοποιήσει κανείς, μπορεί να πάει στο μενού Tools, μετά να πατήσει το Options & LibreOffice & Advanced & Enable Experimental Features και έπειτα ok. Πολλές άλλες προσθήκες έχουν μπει στη σουίτα γραφείου, όπως είναι τα Writer PDF Forms, η δυνατότητα συγχώνευσης mail και εγγράφων, αλλά και οι ενισχυμένες δυνατότητες στα προγράμματα Calc και Impress.

About Freegr network

Από το Blogger.