ειδήσεις

Windows Polaris: Η light έκδοση των Windows 10

Η Microsoft λέγεται ότι το τελευταίο διάστημα, εργάζεται πάνω σε μια light έκδοση των Windows 10, η οποία λέγεται ότι θα φέρει την κωδική ονομασία Polaris. Όπως σχολιάζει η ιστοσελίδα WindowsCentral ίσως θα αποτελέσει το μέλλον των Windows. Τη νέα αυτή έκδοση, δεν θα πρέπει να την θεωρήσουμε ως διάδοχο των Windows 10, όχι με την συνήθη σημασία του όρου. Αντίθετα μια εναλλακτική επιλογή, κάτι σαν το Chrome OS. Και θα προορίζεται για ultra-mobile laptops, 2-in-1s και tablets.
Στόχος του Polaris Project είναι να απαλλάξει τα Windows 10 από όλα εκείνα τα features που το καθιστούν ένα πλήρες λειτουργικό σύστημα, για ένα σύστημα που θα έχει σχεδιαστεί για τα βασικά, όπως το Chrome OS. Ένα λειτουργικό σύστημα, σχεδιασμένο για εκείνους που εργάζονται κυρίως μέσω του Web Browser. Πληροφορίες το θέλουν να έχει σχεδιαστεί αποκλειστικά βάζει του Universal Windows Platform, κάτι που θα δίνει στέγη στα ήδη υπάρχοντα UWP apps, προσφέροντας με αυτόν τον τρόπο καλύτερες επιδόσεις και αυτονομία.
Αλλά και το Windows Shell θα αντικατασταθεί σε αυτήν την φημολογούμενη έκδοση αλλά και ορισμένα Win32 apps, όπως το Σημειωματάριο και η Ζωγραφική για μια πραγματική UWP εμπειρία, όπως τα Windows 10 mMobile. Πρόκειται για μια κίνηση που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, πόσο μάλλον με την πρόσφατη στροφή της Microsoft για την ενοποίηση της εμπειρίας των Windows σε όλες τις πλατφόρμες.

About Freegr network

Από το Blogger.