τεχνολογία

Οι δυνατές δοκιμές του USB 3.2 μέσω Type-C

Την πρακτικά πρώτη δοκιμή του προτύπου USB 3.2 πραγματοποίησε η Synopsys χρησιμοποιώντας ένα τυπικό USB 3.1 Type-C καλώδιο της Belkin. Το πρωτόκολλο USB 3.1 (gen2) βρίσκεται στην αγορά για πάνω από έναν χρόνο ενώ η πιο γνωστή διεπαφή που χρησιμοποιείται για αυτό είναι το USB C που βρίσκεται ήδη σε άφθονα smartphones της αγοράς. Οι ταχύτητες του πρωτοκόλλου ανέρχονται επίσημα σε 10 Gbps, δηλαδή τα διπλάσια από το USB 3.0 που συναντάμε πλέον σε κάθε σύγχρονο υπολογιστή της αγοράς.
Η Synopsys συνεργάστηκε με την HAPS systems και μας δείχνει τις πρώτες μετρήσεις της από την επόμενη έκδοση του προτύπου USB 3.2 χρησιμοποιώντας ένα Type-C καλώδιο της Belkin. Οι θεωρητικές ταχύτητες σε σχέση με το USB 3.1 είναι 20 Gbps ή αλλιώς περίπου 2.5 GB ανά δευτερόλεπτο, διπλασιάζοντας δηλαδή τις ταχύτητες από την τωρινή γενιά. Αν και η εταιρία αναφέρει πως οι μετρήσεις της έγιναν με συμβατικό καλώδιο USB 3.1, οι ταχύτητες αλλά και η σταθερότητα ενδέχεται να βελτιωθούν, με τη χρήση των σωστών καλωδίων.
Τα βασικά χαρακτηριστικά του USB 3.2 είναι τα εξής:
  • Two-lane operation using existing USB Type-C cables
  • Continuous use of existing SuperSpeed USB physical layer data rates and encoding techniques
  • Minor update to hub specification to address increased performance and assure seamless transitions between single and two-lane operations

About Freegr network

Από το Blogger.