ειδήσεις

Προβλήματα με τα Windows 10 έχει αντιμετωπίσει το 50% των χρηστών

Παρά τη δέσμευση της Microsoft να κάνει την μετάβαση σε νέες εκδόσεις των Windows 10 όσο το δυνατόν πιο ομαλή, κάθε upgrade της πλατφόρμας φέρνει προβλήματα σε αρκετούς χρήστες. Αυτό υποδεικνύει έρευνα, της οποίας τα ευρήματα δημοσιεύθηκαν πρόσφατα. Πιο συγκεκριμένα,όπως αναφέρει το gr.pcmag.com, αυτή πραγματοποιήθηκε από το περιοδικό Which?, το οποίο δραστηριοποιείται στο Ηνωμένο Βασίλειο και έχει ως στόχο να προστατεύσει τους καταναλωτές από κακές πρακτικές εταιρειών. Η έρευνα αξιοποίησε δείγμα 1.100 χρηστών των Windows 10, με τους μισούς από αυτούς να δηλώνουν ότι αντιμετώπισαν κάποιο τεχνικό πρόβλημα με την πλατφόρμα της Microsoft. Το 21% των ερωτηθέντων αντιμετώπισε προβλήματα συμβατότητας λογισμικού, το 16% είχε ζητήματα υποστήριξης hardware, ενώ 5% των χρηστών ανέφερε ότι το σύστημά τους σε διάφορες φάσεις αποκρινόταν αργά. 
Όπως βέβαια τονίζει και το Which?, δεδομένων των εκατοντάδων διαφορετικών συνδυασμών hardware και software που συναντώνται στο οικοσύστημα του PC, είναι δύσκολο για την Microsoft να εντοπίσει κάθε πιθανό πρόβλημα πριν διαθέσει updates για το λειτουργικό της σύστημα. Ωστόσο, το ότι η εταιρεία προωθεί επιθετικά τα διάφορα feature upgrades, που συχνά φέρνουν bugs και ασυμβατότητες, είναι κάτι για το οποίο της ασκείται έντονη κριτική από χρήστες και ειδικούς του χώρου. Σε κάθε περίπτωση, ακόμα κι αν οι αριθμοί που παρέθεσε το Which? δεν είναι απόλυτα αντιπροσωπευτικοί της πραγματικότητας, τα συμπεράσματα της εν λόγω έρευνας συνάδουν σε μεγάλο βαθμό με τη γενικότερη αντίληψη ότι η επιθετική προώθηση των feature upgrades δεν είναι απαραίτητα καλή ιδέα. 
Πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι δεν είναι όλοι οι χρήστες υπολογιστών το ίδιο έμπειροι, καθώς και ότι πολλοί από αυτούς χρησιμοποιούν το σύστημά τους για βασικές μόνο εργασίες και δεν είναι εξοικειωμένοι με την διαδικασία του troubleshooting. Είναι λογικό αυτοί οι άνθρωποι να δυσκολευτούν περισσότερο να επιλύσουν κάποιο απρόσμενο πρόβλημα, το οποίο προέκυψε μετά από την αναβάθμιση του λειτουργικού τους συστήματος. Εσείς τι λέτε για όλα αυτά; Έχετε αντιμετωπίσει αντίστοιχα προβλήματα με τα Windows 10, ή είστε από τους... τυχερούς; Αφήστε μας την απάντησή σας στα σχόλια.

About Freegr network

Από το Blogger.