τεχνολογία

Ο Snapdragon 8150 αποκαλύπτεται από την Qualcomm

Στην αρχή υπήρχε η πεποίθηση πως ο νέος επεξεργαστής της Qualcomm θα ονομάζεται Snapdragon 855 μιας και οι προηγούμενοι είχαν την ονομασία 835, 845, κάτι το οποίο δε φαίνεται να ισχύει με αυτόν που θα παρουσιάσει η Qualcomm στο Qualcomm Technology Summit στη Χαβάη στις 4 Δεκεμβρίου. 
Ο Snapdragon 8150 θα είναι ο πρώτος επεξεργαστής της εταιρείας που βασίζεται στην αρχιτεκτονική των 7nm, ίδια με αυτήν των Kirin 980 και A12 Bionic αλλά όχι με της Samsung η οποία βασίστηκε στην αρχιτεκτονική των 8nm για τον Exynos 9820. Επιπλέον, σύμφωνα με τις φωτογραφίες που διέρρευσαν, ο νέος επεξεργαστής θα έχει τη δυνατότητα σύνδεσης με τα 5G δίκτυα όταν αυτά γίνουν διαθέσιμα στις αγορές ανά τον κόσμο. 
Στην περίπτωση που ο Snapdragon 8150 στηρίζεται στην αρχιτεκτονική των 7nm, τότε θα μπορεί να προσφέρει σημαντική βελτίωση στις επιδόσεις συγκριτικά με το Snapdragon 845, ενώ ταυτόχρονα θα διαθέτει βελτιωμένες επιδόσεις στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης εξ αιτίας της ξεχωριστής NPU που θα διαθέτει. Πρόσφατα είδαμε πως ο Snapdragon 8150 δείχνει ανώτερος του Kirin 980 σε AI benchmark και φαίνεται πως η “μάχη” στον τομέα της AI θα είναι μεγάλη. 
Όσον αφορά τις επιδόσεις της CPU, είχαμε δει πως ο Snapdragon 8150 είναι ανώτερος από Kirin 980 και A12 Bionic στο AnTuTu ενώ στο Geekbench φαίνεται να είναι λιγότερο ισχυρός από τον A12 Bionic αλλά καλύτερος από τον Kirin 980. Θα πρέπει να τονίσουμε όμως πως οι επιδόσεις στα διάφορα benchmark προγράμματα δε λένε πάντα την αλήθεια μιας και στην καθημερινή χρήση είναι η ουσία με την απόδοση των επεξεργαστών και στο κατά πόσο συμβάλλουν στην εξοικονόμηση ενέργειας.

About Freegr network

Από το Blogger.