5G

Qualcomm Snapdragon 8cx:chipset always-connect Windows PCs με 5G!

Η Qualcomm δεν εγκαταλείπει τις προσπάθειες να φέρει τους επεξεργαστές αρχιτεκτονικής ARM στα laptops και με αφορμή το συνέδριο Qualcomm Snapdragon Summit στη Hawaii, η εταιρεία προχώρησε στα αποκαλυπτήρια του Qualcomm Snapdragon 8cx. 
Σε αντίθεση με την προηγούμενη απόπειρα της, το Snapdragon 850 SoC που ουσιαστικά ήταν μια τροποποιημένη έκδοση του Snapdragon 845 SoC, η Qualcomm κατασκεύασε εξαρχής το Snapdragon 8cx με την αρχιτεκτονική κλίμακας 7nm ειδικά για να τρέχει το λειτουργικό σύστημα Windows 10. Η εταιρεία κάνει λόγο για διπλασιασμό της απόδοσης σε σύγκριση με το Snapdragon 850 SoC και την παρομοιάζει με αυτήν ενός επεξεργαστή Intel Core i5 U-Series. Επιπλέον, το Qualcomm Snapdragon 8cx θα διαθέτει ενσωματωμένο επεξεργαστή γραφικών Adreno 680 GPU για υποστήριξη δύο οθονών ανάλυσης 4K HDR, ενισχυμένο με hardware acceleration για 4K HDR video στα 120fps. 
Οι πυρήνες της CPU είναι Kryo 495 και έρχεται με ενσωματωμένο X24 Cat.20 4G LTE modem που προσφέρει θεωρητικά ταχύτητες download και upload έως 2Gbps και 316Mbps. Υποστηρίζονται, επίσης, τα πρωτόκολλα Third-gen PCI-E και 2nd Gen USB 3.1 για σύνδεση περιφερειακών συσκευών, αλλά και αποθηκευτικού χώρου NVMe SSD. Προσθέστε στην εξίσωση και το ενσωματωμένο Hexagon 685 DSP για υποστήριξη ψηφιακών βοηθών τύπου Alexa και Cortana, αλλά και την 4η γενιά AI engine της Qualcomm για λειτουργίες Τεχνητής Νοημοσύνης, όπως και την υποστήριξη τεχνολογιών Bluetooth 5.0 και Quick Charge 4+ για πλήρη φόρτιση μέσα σε λίγα λεπτά.

About Freegr network

Από το Blogger.