ειδήσεις

20 εφαρμογές που πρέπει να αναβαθμίσετε άμεσα!

Υπάρχουν είκοσι εφαρμογές που πρέπει να τις αναβαθμίσετε άμεσα, αν θέλετε να προστατεύσετε τα προσωπικά σας δεδομένα και το λογισμικό σας. Βέβαια, οι αναβαθμίσεις είναι κάτι στο οποίο αναφερόμαστε πολύ συχνά, καθώς είναι ο νούμερο ένα κανόνας για την προστασία των συσκευών σας! Ευτυχώς, οι ερευνητές ασφαλείας της εταιρείας Avast δημοσίευσαν μία λίστα από τα πιο κοινά out-of-date προγράμματα και εφαρμογές που είναι εγκατεστημένα στα PCs για να σας δώσουν μια καθοδήγηση για την διατήρηση της ασφάλειας.
‘Ενα report («PC Trends Report») από την Avast είναι μία υπενθύμιση πως η παλιά τεχνολογία χρησιμοποιείται πολύ περισσότερο από όσο νομίζουμε. Για την ακρίβεια, οι ερευνητές εντόπισαν πως ο μέσος υπολογιστής χρησιμοποιείται περίπου έξι χρόνια. Όμως, αυτό που δεν είναι καθόλου καλό έχει σχέση με το ότι το παλιό λογισμικό πιθανώς περιέχει κάποια σφάλματα ασφαλείας και αυτόματα επηρεάζονται τα προγράμματα και οι εφαρμογές σας. Παρακάτω ακολουθεί μία λίστα, η οποία περιέχει τα είκοσι πιο συνηθισμένα out-of-date προγράμματα.
Σίγουρα, πολλές από αυτές τις εφαρμογές είναι ακόμα χρήσιμες. Για παράδειγμα, το VLC είναι ένα εξαιρετικό media player που πρέπει να αναβαθμίσετε τώρα. Επίσης, οι περισσότεροι μισούν τα iTunes αλλά από τη στιγμή που υπάρχουν ήδη για όλους, τότε πρέπει να αναβαθμιστούν. Όσον αφορά το Adobe Shockwave, όσοι το έχουν, χρειάζεται να το διαγράψουν τώρα! Πιο συγκεκριμένα, ο Brian Krebs, ένας ερευνητής ασφαλείας είχε πει για τους χρήστες αυτού του προγράμματος πως έπρεπε να το είχαν απεγκαταστήσει ήδη από το 2014. Επιπλέον, σε περίπτωση που κάποιος το έχει συναντήσει ως προαπαιτούμενο προς εγκατάσταση σε κάποιο website, πρέπει να μην γίνει άλλη κίνηση και να κλείσει άμεσα ο browser!
Σύμφωνα με την Avast, το 55% από τα συγκεκριμένα προγράμματα και άλλες εφαρμογές είναι out-of-date! Αν είστε χρήστης των Windows 10, θα πρέπει να πατήσετε το Start Button, στη συνέχεια Windows Update και το τελειοποιήσετε όσο το δυνατό πιο σύντομα. Σίγουρα αν έχετε αναβαθμίσει πρόσφατα τα Windows, πιθανότατα δεν θα έχετε πρόβλημα, αλλά αν έχετε καιρό ενδεχομένως το σύστημα να είναι ευάλωτο σε επιθέσεις! Να τονιστεί πως αξίζει να κοιτάτε συχνά το site της Avast για ανακοινώσεις σχετικές με την ασφάλεια του λογισμικού των συσκευών σας.

About Freegr network

Από το Blogger.