Ο Trump πρόσφερε χρηματοδότηση χωρίς όρια στη NASA

Το New York Magazine φέρνει στην επιφάνεια το άγνωστο παρασκήνιο γύρω από τη χρηματοδότηση της πιο γνωστής διαστημικής υπηρεσίας του πλανήτη. Σύμφωνα με το νέο βιβλίο Team of Viper του Cliff Sims, αποκαλύπτεται πως ο Πρόεδρος των ΗΠΑ πρόσφερε χρηματοδότηση χωρίς όρια στην NASA, αρκεί να μπορέσει να στείλει άνθρωπο στον Άρη μέχρι το τέλος της πρώτης θητείας του. Σε συζήτηση που είχε ο Trump με τον τότε διευθυντή της NASA, Robert Lightfoot Jr., ο Πρόεδρος των ΗΠΑ ρώτησε για τα σχέδια της NASA για τον Άρη. Ο Lightfoot του απάντησε πως βάσει σχεδιασμού, θα σταλεί ρομποτική αποστολή το 2020 και αστροναύτες θα σταλούν το 2030. 
Ο Trump έσπευσε να ρωτήσει αν υπάρχει τρόπος να σταλούν αστροναύτες στον Άρη πριν το τέλος της πρώτης του θητείας, φέρνοντας τον Lightfoot σε δύσκολη θέση αναγκάζοντάς τον να εξηγήσει πόσο περίπλοκο είναι ένα ταξίδι σε άλλο πλανήτη. Ο Trump συνέχισε. Κι αν σας έδινα όλα τα χρήματα που θα χρειαζόσασταν για να το κάνετε; Αν η χρηματοδότηση της NASA εκτοξευόταν αλλά επικεντρωνόσασταν μόνο σε αυτό, αφήνοντας ότι άλλο κάνετε τώρα. Θα μπορούσατε τότε; Ο Lightfoot του εξήγησε πως ακόμα και τότε κάτι τέτοιο θα ήταν αδύνατο. Η μέση απόσταση Γης και Άρη είναι 225 εκατομμύρια χιλιόμετρα, 590 φορές πιο μακριά από ότι έχει φτάσει ο άνθρωπος. Το ταξίδι θα διαρκέσει δύο χρόνια και μέχρι τώρα δεν έχουμε τη δυνατότητα να προστατευτούμε από την κοσμική ακτινοβολία στο βαθύ διάστημα. 
Πέρα από αυτό, οι ΗΠΑ δεν έχουν ακόμα πυραύλους ικανούς να μεταφέρουν ανθρώπους όχι σε άλλους πλανήτες αλλά ούτε σε τροχιά, για αυτό και μέχρι τώρα βασίζονται στους ρωσικούς Soyuz για τις αποστολές του ISS. Αμερικανικές ιδιωτικές εταιρίας όπως η SpaceX και η Blue Origin έχουν κάνει βήματα προς αυτή την κατεύθυνση και σύντομα θα πραγματοποιηθούν οι πρώτες επανδρωμένες πτήσεις. Οποιαδήποτε βιασύνη για να φτάσει κάποιος πρώτος στον Κόκκινο Πλανήτη χωρίς να έχει λύσει τα βασικά προβλήματα του ταξιδιού, το μόνο σίγουρο είναι πως θα θέσει σε κίνδυνο τις ζωές του πληρώματος, το οποίο σε τέτοια απόσταση δε θα έχει καμία δυνατότητα βοήθειας.

, , ,

ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΟ FORUM

Το δημοφιλεστερο τεχνολογικο blog. Ειδησεις και σχολια για τα καλά νεα της τεχνολογια από την πλευρα των χρηστων.

Related Posts with Thumbnails

FACEBOOK

LIVE RADIO

Live Radio

Social Icons

Sample Text

Followers

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟ FREEGR

ΤΟ FREEGR.GR ΣΥΝΤΟΜΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ.