κινητά

Βουτιά 6% η παγκόσμια αγορά smartphone συσκευών

Η παγκόσμια αγορά smartphone συσκευών σημειώνει πτώση για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά και πιο συγκεκριμένα κατά 6% στις 362 εκατομμύρια μονάδες για το Q4 του 2018. Η Apple ξεπέρασε τη Samsung και έγινε ο κορυφαίος σε πωλήσεις κατασκευαστής το Q4, διαθέτοντας 71.7 εκατομμύρια μονάδες iPhone συσκευών. Η Huawei, η Oppo και η Xiaomi συμπληρώνουν την πεντάδα των κορυφαίων κατασκευαστών.
Δεν προκαλεί εντύπωση αυτή η πτώση, δήλωσε ο αναλυτής της Canalys Ben Stanton. Οι άνθρωποι κρατούν τις συσκευές τους για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, επειδή η καινοτομία έχει επιβραδυνθεί.
Η Apple κινήθηκε πτωτικά κατά 7% το Q4 του 2017 αλλά έλαβε την πρώτη θέση το Q4 του 2018. Το iPhone XR πούλησε 22 εκατομμύρια μονάδες και αποδείχθηκε ένα εξαιρετικά δημοφιλές μοντέλο, ενώ ακολούθησε το iPhone XS Max και iPhone XS με 14 και 9 εκατομμύρια μονάδες αντίστοιχα. Από την μεριά της η Samsung έπεσε στη δεύτερη θέση με 5% μείωση στη διάθεση smartphones. Αυτή διαμορφώθηκε στις 70.3 εκατομμύρια μονάδες. Στον αντίποδα η Huawei, με μια εξαιρετική πορεία για το 2018, καθώς είδε αύξηση της τάξεως του 47% στις 60.5 εκατομμύρια μονάδες.

About Freegr network

Από το Blogger.