Facebook

533 εκατομμύρια αριθμοί τηλεφώνου χρηστών Facebook δωρεάν σε hacker forum

 


Οι αριθμοί κινητών τηλεφώνων και άλλες προσωπικές πληροφορίες για περίπου 533 εκατομμύρια χρήστες Facebook παγκοσμίως έχουν διαρρεύσει δωρεάν σε ένα δημοφιλές φόρουμ hacker.


Τα κλεμμένα δεδομένα εμφανίστηκαν για πρώτη φορά τον Ιούνιο του 2020 όταν ένα μέλος άρχισε να πωλεί τα δεδομένα του Facebook σε άλλα μέλη. Αυτό που έκανε τη διαρροή αυτή να ξεχωρίζει ήταν ότι περιείχε πληροφορίες μέλους που μπορούν να αποκτηθούν από δημόσια προφίλ και ιδιωτικούς αριθμούς κινητών που σχετίζονται με τους λογαριασμούς.

Τα πωληθέντα δεδομένα περιελάμβαναν 533.313.128 χρήστες Facebook, με πληροφορίες όπως τον αριθμό κινητού μέλους ενός μέλους, το αναγνωριστικό Facebook, το όνομα, το φύλο, την τοποθεσία, την κατάσταση της σχέσης, το επάγγελμα, την ημερομηνία γέννησης και τις διευθύνσεις email.

Από δείγματα των δεδομένων Facebook, σχεδόν κάθε εγγραφή χρήστη περιέχει έναν αριθμό κινητού τηλεφώνου, ένα αναγνωριστικό Facebook, ένα όνομα και το φύλο του μέλους.

Το Facebook ισχυρίζεται πως αυτά, είχαν κλαπεί το 2019, με εκμετάλλευση ενός bug στην λειτουργία Add Friend της πλατφόρμας, το οποίο επιδιορθώθηκε. Παραμένει άγνωστο αν κλάπηκαν μόνο οι αριθμοί και συνδυάστηκαν με τα δημόσια προφίλ ή κλάπηκαν όλα μαζί.

Πηγή : Bleeping Computer

About Freegr network

Από το Blogger.