freegr

Νέα επιλογή στο power menu των Windows 10 μετά από χρόνια..


Το power menu στα Windows έχει συγκεκριμένες επιλογές εδώ και πάρα πολλές εκδόσεις. Ακόμα και στα Windows 10 υπάρχουν η επανεκκίνηση, η απενεργοποίηση, η αδρανοποίηση, και επιλογές του τύπου ενημέρωση και απενεργοποίηση. Μετά από δεκαετίες η Microsoft αλλάζει το power menu και προσθέτει μία νέα επιλογή.
Την νέα επιλογή στο μενού εντόπισε το Windows Latest και προς το παρόν είναι διαθέσιμη στο preview channel των Windows 10. Η νέα επιλογή ονομάζεται “Restart apps after singing in” και κάνει ακριβώς αυτό που λέει το όνομα της. Κάποια apps έχουν τη δυνατότητα να αποθηκεύουν την κατάσταση τους και να ανοίγουν μετά την επανεκκίνηση. Πολύ χρήσιμο χαρακτηριστικό γιατί δεν χρειάζεται να τρέχεις από την αρχή όλα τα προγράμματα που είχες ανοιχτά και μπορείς να πιάσεις δουλειά άμεσα. 
Στις παλιότερες εκδόσεις αυτή η επιλογή ήταν κρυμμένη στις ρυθμίσεις, αλλά με τα Windows 10 Sun Valley η Microsoft την προσθέτει στο power menu. Η νέα επιλογή είναι κάτω από τις τρεις βασικές και προς το παρόν δεν έχει εικονίδιο, δεν ξέρουμε ακόμη αν θα γίνει μέρος του βασικού μενού ή αν θα αποκτήσει εικονίδιο. Από εκεί και πέρα, όταν πατάς αυτή την επιλογή του power menu τότε τα Windows αποθηκεύουν τα apps και μετά κλείνουν τον υπολογιστή. Μόλις τον ξανά ανοίξεις, το λειτουργικό τρέχει πάλι τα προγράμματα. Τώρα αν ενδιαφέρεσαι για αυτή τη ρύθμιση από τώρα, μπορείς να χρησιμοποιήσεις την παλιά μέθοδο, δηλαδή ανοίγεις τις ρυθμίσεις και πας στο “Accounts > Sign-in options” και ενεργοποιείς το “Restart apps”.

About Freegr network

Από το Blogger.