freegr

Δορυφόροι θα προσφέρουν Internet στις αεροπορικές πτήσεις

 


Σε τελική φάση βρίσκονται οι δοκιμές ενός δορυφορικού τηλεπικοινωνιακού συστήματος που θα επιτρέπει την ασφαλή και υψηλής ποιότητας σύνδεση με το Internet μέσα στα αεροπλάνα.

Για διαφόρους λόγους οι επιβάτες των αεροπορικών πτήσεων δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα κινητά τους τηλέφωνα ενώ παράλληλα και η σύνδεση στο Διαδίκτυο δεν είναι εύκολη και ευρέως διαθέσιμη. Όμως η συνεργασία του αεροναυπηγικού γίγαντα Airbus με τον Ολλανδικό Οργανισμό Εφαρμοσμένης Επιστημονικής Έρευνας (NOASCR) θα δώσει σύντομα λύση σε αυτό το ζήτημα. Από την συνεργασία αυτή έχει προκύψει ένα δορυφορικό σύστημα τηλεπικοινωνίας ονόματι UltraAir που χρησιμοποιεί λέιζερ για την μετάδοση δεδομένων.

Το σύστημα αυτό θα αντικαταστήσει τα συστήματα μετάδοσης δεδομένων με ραδιοσυχνότητες που δεν είναι αποδοτικά για εναέρια χρήση. Την τεχνολογία του UltraAir θα χρησιμοποιήσει και ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος στο δικό του σύστημα ασφαλούς επικοινωνίας με χρήση ακτινών λέιζερ που ονομάζεται ScyLight. Εκπρόσωπος του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος ανακοίνωσε ότι σε λίγους μήνες θα γίνει στην Γερμανία μια μεγάλη δοκιμή του UltraAir και αν όλα πάνε καλά στα μέσα του 2022 το σύστημα θα είναι διαθέσιμο στις αεροπορικές εταιρείες για να παρέχουν ασφαλείς και γρήγορες συνδέσεις στο Internet στους επιβάτες.

Το UltraAir θα μπορεί επίσης να δημιουργήσει ένα «νέφος μάχης» όπως το χαρακτηρίζουν οι δημιουργοί του. Θα επιτρέπει την ασφαλή μετάδοση δεδομένων από drones σε πολεμικά αεροσκάφη που βρίσκονται στον αέρα. ναυτερμπορικη

About Freegr network

Από το Blogger.