5G

Καρτοκινητή και 5G στην Ελλάδα – Ένα ανέκδοτο


 Οι πάροχοι στην Ελλάδα μόλις έχουν αρχίσει να κάνουν τα πρώτα βήματα στο 5G ανακοινώνοντας την εμπορική του διάθεση. Δυστυχώς όμως η κάλυψη είναι πολύ μικρή. Εκείνο όμως που μας προβληματίζει έντονα είναι τι θα γίνει με τα πακέτα του internet όταν η κάλυψη επεκταθεί περισσότερο.

Γιατί, ωραία τα διαφημιστικά δελτία τύπου που δημοσιεύουν, αλλά 5G και με την τιμή των 2GB να είναι κοντά στα 8 ευρώ για 30 ημέρες, δεν πάμε πουθενά. Το 5G σημαίνει ταχύτητα και η ταχύτητα σημαίνει αρκετός όγκος δεδομένων. Ζούμε στην εποχή όπου το HD περιεχόμενο απαιτεί συνεχώς όλο και περισσότερο όγκο δεδομένων. Δεν μπορείς δηλαδή να υπόσχεσαι γρήγορες ταχύτητες που θα φέρει το 5G αλλά να πληρώνεις χρυσάφι το GB.

Στα συμβόλαια έγινε μια πρώτη κίνηση με απεριόριστα δεδομένα στο 50αρικο της Cosmote, στη Vodafone η κατάσταση είναι χειρότερη με 55 ευρώ παίρνεις απεριόριστο internet ως 10Mpbs. Αλλά και πάλι θεωρούμε ότι οι τιμές αυτές είναι αρκετά υψηλές σε σχέση με άλλες Ευρωπαϊκές χώρες και τα Mb θα φεύγουν χωρίς να το καταλαβαίνεις.

Το 5G υπόσχεται να φέρει την επανάσταση σε όλους τους τομείς αλλά δυστυχώς με τα πακέτα που υπάρχουν σήμερα, δεν μπορούμε να δούμε τα οφέλη που θα έχει η μετάβαση στη νέα τεχνολογία. techmaniacs

About Freegr network

Από το Blogger.