athens

Προς όφελος όλων να μπούμε στο τρένο της 4ης βιομηχανικής επανάστασης


Ο ψηφιακός μετασχηματισμός είναι το εισιτήριο για το τρένο της 4η βιομηχανικής επανάστασης τόνισε ο γενικός γραμματέας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Αθανάσιος Στάβερης -Πολυκαλάς, μιλώντας στο 1ο συνέδριο Digital Enterprise Transformation. «
Το μέλλον μας ξεκινάει τώρα», είπε χαρακτηριστικά και αναφέρθηκε στο ταμείο ΦΑΙΣΤΟΣ «το οποίο θα δημιουργήσει περαιτέρω αξία στις υπηρεσίες της 5G, ενώ παράλληλα υπάρχουν κι άλλα έργα όπως τα υποθαλάσσια καλώδια, μικροδορυφόροι. 
Μέχρι στιγμής χαιρόμαστε που έχουμε προχωρήσει γρήγορα, σε πολλά θέματα είμαστε πρώτοι στην Ε.Ε. και θέλουμε να συνεχίσουμε να λειτουργούμε με αυτές τις ταχύτητες. Τα τελευταία δυο χρόνια το κράτος κατάφερε και λειτούργησε σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, προσαρμόστηκε στις νέες καταστάσεις κι απέδειξε ότι μπορεί να κάνει πολλά». 
Όπως επεσήμανε ο κ. Στάβερης σε ελάχιστο χρονικό διάστημα υλοποιηθήκαν πλατφόρμες. «Λειτουργούμε με το μυαλό πάντα στο μέλλον, υπάρχει στρατηγική, σκεφτόμαστε λύσεις οι οποίες είναι μακροχρόνιες, υπάρχει σχεδιασμός σε βάθος δεκαετιών. Είναι η πρώτη ίσως φορά που γίνεται από μια ελληνική κυβέρνηση. Στην στρατηγική μας εντάσσεται κι η συνεργασία εκτός των δημόσιων φορέων και με τον ιδιωτικό φορέα». Ο κ. Στάβερης υπογράμμισε ότι «θα πρέπει να φτιάξουμε ψηφιακές υποδομές, οι οποίες θα πρέπει να είναι με ματιά στο μέλλον, να δώσουν την δυνατότητα από τις μικρές μέχρι και τις μεγάλες επιχειρήσεις να δημιουργήσουν νέες υπηρεσίες. 
Όταν εφαρμόζουμε νέες τεχνολογίες προκύπτουν και νέες υπηρεσίες κι έτσι δημιουργούμε ένα καινούργιο οικοσύστημα, μια νέα ψηφιακή οικονομία». Ο κ. Στάβερης σχολίασε ότι ιστορικά στην Ελλάδα στα δύσκολα είμαστε ενωμένοι. «Τα δύσκολα είναι η πανδημία, η οποία κάποια στιγμή θα τελειώσει. Εδώ παρουσιάζεται μοναδική ευκαιρία για εμάς, αν συνεχίσουμε να δουλεύουμε συντονισμένα με στόχο, με σχέδιο. Και αναφέρομαι και στον δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα. Είναι προς όφελος όλων να μπούμε το τρένο της 4ης βιομηχανικής επανάστασης. Και ξεπερνάω τα πολιτικά χρώματα, τις πολιτικές αποχρώσεις. Αυτά που σχεδιάζουμε τώρα να κάνουμε είναι αυτά που θα ακολουθήσουν και θα είναι η προστιθέμενη αξία της χώρας μας την επόμενη τουλάχιστον 20ετία. Να μην επαναλάβουμε τα λάθη ή τις παραλείψεις του παρελθόντος, πρέπει συντονισμένα να δουλέψουμε μαζί. Υπάρχει σχεδιασμός, υπάρχει θέληση, αλλά θα πρέπει να υπάρξει κι η θέληση όλων των εμπλεκόμενων μερών». Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

About Freegr network

Από το Blogger.