freegr

Intel Arc: το επίσημο brand των δικών της high-end καρτών γραφικών


 Η Intel αποκάλυψε την επίσημη ονομασία των επερχόμενων high-end ξεχωριστών καρτών γραφικών που ετοιμάζει και βασίζονται στην αρχιτεκτονική Xe HPG, ενώ τονίζει πως όλα τα παρεμφερή προϊόντα (hardware ή software) θα μπουν κάτω από την ίδια ομπρέλα: Intel Arc. Στόχος της, λοιπόν, είναι να μιλάμε στο κοντινό μέλλον για τα Intel Arc όπως αντιμετωπίζουμε τις οικογένειες Nvidia GeForce και AMD Radeon.

Τα πρώτα προϊόντα Intel Arc αναμένονται σε desktops και laptops μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2022 με κωδική ονομασία “Alchemist” και το πιθανότερο είναι πως η επίσημη παρουσίαση τους θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του CES 2022 στις αρχές Ιανουαρίου. Κατά την προσφιλή τακτική της, η Intel αποκάλυψε και τις κωδικές ονομασίες των επόμενων γενεών Intel Arc (ακόμα δεν τον είδαμε, Γιάννη τον βαφτίσαμε…) γι’ αυτό να περιμένετε μελλοντικά τα Battlemage, Celestial και Druid.

intel-arc-1.jpg

Από πλευράς τεχνικών δυνατοτήτων έχει επιβεβαιωθεί πως η πρώτη γενιά Intel Arc Alchemist θα προσφέρει hardware - accelerated Ray Tracing, τεχνολογία XeSS για super-sampling με υποβοήθηση από αλγόριθμο Τεχνητής Νοημοσύνης της Intel (κάτι αντίστοιχο με το DLSS της Nvidia), αλλά και πλήρη υποστήριξη του DirectX 12 Ultimate API.

Όλες οι λεπτομέρειες θα δοθούν από την Intel σε μεταγενέστερο χρόνο, μιας και η τωρινή ανακοίνωση αφορούσε μόνο την αποκάλυψη του Intel Arc brand.


About Freegr network

Από το Blogger.