freegr

TA PCs laptops που θα αναβαθμιστούν στα Windows 11


 Τα Windows 11 θα κάνουν το επίσημο ντεμπούτο τους αργότερα φέτος και δυστυχώς κυρίαρχη είναι η αβεβαιότητα μεταξύ των χρηστών, για το αν το δικό τους PC θα αναβαθμιστεί. Από τη στιγμή που τα Windows 11 έχουν μόλις πρόσφατα ανακοινωθεί, οι περισσότερες εταιρείες δεν έχουν ανακοινώσει την πλήρη λίστα των PCs που μπορούν να πάρουν Windows 11.

To XDA Developers συνέταξε μια πολύ καλή λίστα με όλα όσα PCs είναι γνωστά ότι θα αναβαθμιστούν ή τις επίσημες ανακοινώσεις. Να μην παρεξηγηθούμε όμως, δεν είναι η ολοκληρωμένη. Μπορείς να βρεις την αναλυτική λίστα εδώ. 

Microsoft: Δεν μπορούν να παρακαμφθούν οι απαιτήσεις συστήματος των Windows 11

Τα Windows 11 διαθέτουν νέα εμφάνιση, θέματα και επιλογές εξατομίκευσης, κεντρικό μενού Έναρξη, και πολλά άλλα που αρέσουν στους χρήστες, σε αντίθεση με τις απαιτήσεις του νέου λειτουργικού σε επίπεδο hardware.

Η εταιρεία δεν έχει επικοινωνήσει σωστά τις απαιτήσεις του OS και ορισμένοι χρήστες δεν είναι σίγουροι αν οι συσκευές τους μπορούν να αναβαθμιστούν στο νέο λειτουργικό σύστημα.

Το βασικότερο πρόβλημα είναι η απαίτηση για ύπαρξη ενός τελευταίας τεχνολογίας chip, του TPM 2.0, που είναι προεγκατεστημένο στα περισσότερα laptops, αλλά προφανώς δεν υπάρχει στα περισσότερα desktops. Πρόβλημα αποτελεί επίσης το περιορισμένο πλήθος των υποστηριζόμενων επεξεργαστών.

Η εταιρεία επιβεβαίωσε ότι οι παραδοσιακές μέθοδοι παράκαμψης δεν θα λειτουργήσουν. Ενώ οι χρήστες μπορούν να καταργήσουν τους περιορισμούς για τις ενημερώσεις στα Windows 11 τροποποιώντας το κατάλληλο Group Policy, οι ελάχιστες απαιτήσεις υλικού του OS δεν μπορούν να παρακαμφθούν μέσω μιας επεξεργασίας στο group policy.

Σύμφωνα με τη Microsoft: “Αυτό το group policy δεν θα επιτρέψει να ξεπεράσετε την επιβολή χρήσης συγκεκριμένου υλικού για τα Windows 11. Θα εξακολουθήσουμε να σας αποκλείουμε από την αναβάθμιση της συσκευής σας που βρίσκεται σε μη υποστηριζόμενη κατάσταση, επειδή θέλουμε πραγματικά να διασφαλίσουμε ότι οι συσκευές σας θα παραμένουν υποστηριζόμενες και ασφαλείς.”

About Freegr network

Από το Blogger.