freegr

UPDATE στα Windows 11; Δες όλα όσα θα χάσεις από τα Windows 10


 Τα Windows 11 έχουν αρκετά πράγματα να προσφέρουν, αλλά κάποιες λειτουργίες των Windows 10 είτε θα σταματήσουν να υποστηρίζονται είτε θα αλλάξει ο τρόπος χρήσης τους.

Τα Windows 11 βρίσκονται καθοδόν και θα φέρουν βελτιώσεις στο UI, νέα χρώματα και νέες λειτουργίες. Παρ΄ όλα αυτά, δεν θα μεταφερθούν όλα όσα βρίσκονται αυτή τη στιγμή στα Windows 10. Παρακάτω η λίστα με όλα όσα είναι γνωστό ότι αφαιρούνται από τα Windows 11.

Internet Explorer

Σωστά, θα αναρωτιέται κανείς αν υπάρχει ακόμη ο Internet Explorer στα Windows 10. Κι όμως, ναι. Οτιδήποτε όμως συνδέεται με τον παλιό browser της Microsoft θα αφαιρεθεί στα Windows 11, με τον Edge να είναι ο αντικαταστάτης του. Και για όλες τις παλιές ιστοσελίδες ή εφαρμογές, θα μπορεί κάποιος να χρησιμοποιεί τη λειτουργία IE μέσα από τον Edge.

Timeline

Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα αρκετοί να μην έχουν ακούσει καν για τη λειτουργία Timeline και μάλλον αυτός είναι και ο βασικός λόγος όπου και αφαιρείται από τα Windows 11. Αυτή η λειτουργία επιτρέπει τον συγχρονισμό της δραστηριότητας του χρήστη των τελευταίων 30 ημερών στις διάφορες συσκευές που χρησιμοποιούν τον ίδιο λογαριασμό Microsoft.

windows-11-ti-feugei-2.JPG.dc641318e9e298feb146c6f84ba5ef92.JPG

Live Tiles

Οι προγραμματιστές δεν έδειξαν μεγάλη συμπάθεια στη λειτουργία Live Tiles των Windows 10 με την οποία θα μπορούσαν να εμφανίζουν διάφορες πληροφορίες για τις εφαρμογές σου σε πραγματικό χρόνο. Η Microsoft παρ’ όλα αυτά θα επαναφέρει τα desktop widgets και ενδεχομένως μια νέα έκδοση των Live Tiles.

Start Menu Groups

Δεν θα υπάρχει δυνατότητα ομαδοποίησης των διάφορων tiles στο μενού της μπάρας έναρξης. Οι χρήστες στα Windows 10 μπορούν να δημιουργήσουν διάφορα groups για να ομαδοποιούν τις εφαρμογές τους. Επίσης, στα Windows 11 το μενού της μπάρας έναρξης δεν θα έχει δυνατότητα αλλαγής μεγέθους ενώ θα μεταφερθεί στο κέντρο της οθόνης.

windows-11-ti-feugei-3.JPG.70f17f68dd0c6ea5a826962e9779b3d0.JPG

Quick Status

Οι εφαρμογές στα Windows 10 μπορούν να εμφανίζουν κάποια μικρά κουτιά στην οθόνη κλειδώματος για να ειδοποιούν τον χρήστη για πιθανές νέες ενημερώσεις, όπως e-mails, συμβάντα ημερολογίου κι άλλα. Στα Windows 11 αυτή η λειτουργία δεν θα υπάρχει αλλά κατά πάσα πιθανότητα θα επιστρέψει με την μορφή widget.

Θέση της taskbar

Η taskbar, πλέον θα μπορεί να βρίσκεται μόνο σε ένα σημείο, στο κάτω μέρος της οθόνης. Στα Windows 10 η μπάρα αυτή μπορεί να τοποθετηθεί αριστερά, δεξιά ή ακόμη και στο πάνω μέρος της οθόνης.

Λειτουργία tablet

Τα Windows 11 δεν θα συμπεριλαμβάνουν αποκλειστική λειτουργία για tablets. Αντιθέτως, η λειτουργία αυτή θα επανασχεδιαστεί ώστε όλα να γίνονται αυτόματα χωρίς ο χρήστης να πρέπει να την ενεργοποιήσει ξεχωριστά.

windows-11-ti-feugei-4.JPG.71f9251442c9b1881566746dfe6c42f2.JPG

Cortana

Η γνωστή ψηφιακή βοηθός της Microsoft δεν αφαιρείται εντελώς από τα Windows 11 αλλά θα απουσιάζει πλέον από τη διαδικασία εγκατάστασης ενώ δεν θα υπάρχει ούτε στην taskbar. Δεν είναι ακόμη σαφές τι θέλει να κάνει η Microsoft με την Cortana, αλλά με βάση τις λειτουργίες που προστέθηκαν τον τελευταίο χρόνο, ενδέχεται να χρησιμοποιηθεί περισσότερο ως εργαλείο για επαγγελματίες.

Windows S Mode

Ακόμη μία λειτουργία η οποία δεν αφαιρείται εντελώς αλλά θα ακούμε λιγότερα για αυτήν. Η λειτουργία S επιτρέπει την εγκατάσταση εφαρμογών μόνο μέσα από το Microsoft Store. Στα Windows 11 Home Edition θα δίνεται ως επιλογή ενώ αυτή τη στιγμή κάποιος μπορεί εγκαταστήσει τα Windows 10 Home και Windows 10 Pro με τη λειτουργία S ενεργοποιημένη.

Skype

Το Skype θα παραμείνει διαθέσιμο στα Windows 11, αλλά το νέο λειτουργικό δεν θα το ενσωματώνει ως μία βασική εφαρμογή όπως κάνουν τα Windows 10. Αυτό γιατί η Microsoft εστιάζει πλέον στο Teams. insomniagr

About Freegr network

Από το Blogger.