freegr

Εντός του 2023 η κατασκευή του ανθρωποειδούς ρομπότ Optimus από την Tesla


 Ακόμα και κατά την διάρκεια του ερχόμενου έτους είναι πιθανή η έναρξη της κατασκευής του "Optimus", του πρώτου ανθρωποειδούς ρομπότ που θε φέρει την υπογραφή της Tesla, όπως δήλωσε ο συνιδρυτής του αμερικανικού τεχνολογικού κολοσσού Έλον Μασκ.

«Έχουμε την δυνατότητα να ξεκινήσουμε την παραγωγή της αρχικής έκδοσης του "Optimus" από τον επόμενο χρόνο», ανέφερε ο Μασκ, ο οποίος παρευρέθηκε στα εγκαίνια της νέας μονάδας συναρμολόγησης οχημάτων της Tesla στο Όστιν του Τέξας.

Υπενθυμίζεται πως η Tesla, τον Αύγουστο του 2021, είχε προχωρήσει στην παρουσίαση του πρώτη της ρομπότ, του Tesla Bot κατά την διάρκεια της «Ημέρας Τεχνητής Νοημοσύνης», σημειώνοντας πως πρόκειται για μία μηχανή γενικής χρήσης, που θα είναι σε θέση να φέρει εις πέρας ένα ευρύ φάσμα εργασιών.

Σημειώνεται πως ο δισεκατομμυριούχος CEO της Tesla είχε αναφέρει πως το "Optimus" θα είναι σε θέση «να κάνει οτιδήποτε δεν θέλουν οι άνθρωποι», υπογραμμίζοντας πως θα βοηθήσει στη δημιουργία μια «εποχή αφθονίας» για την ανθρωπότητα, ωστόσο ακόμα δεν είναι σαφές πόσο εξελιγμένο θα είναι το "Optimus" σε αυτό το στάδιο.

«Το "Optimus" θα μεταμορφώσει τον κόσμο... σε βαθμό ακόμη μεγαλύτερο και από τα ηλεκτρικά οχήματα τα οποία εισήγαγε στην αγορά η Tesla. «Ίσως είναι δύσκολο ακόμα και να το φανταστεί κανείς», υποστήριξε ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla.

About Freegr network

Από το Blogger.