freegr

Privacy Guide: ΚΑΝΤΕ ΣΩΣΤΑ ΤΙΣ ρυθμίσεις ασφαλείας και ιδιωτικότητας


 Η Google συνεχίζει τις προσπάθειες εκλαΐκευσης των ρυθμίσεων ιδιωτικότητας και ασφαλείας του Chrome browser, θέλοντας να δώσει στους χρήστες τη δυνατότητα να κατανοήσουν καλύτερα τις επιλογές τους και να προχωρήσουν στις κατάλληλες αλλαγές ανάλογα με το τι θα αποφασίσουν.

Πρόκειται για τη νέα ενότητα Privacy Guide που ξεκίνησε να εμφανίζεται σε ορισμένους χρήστες από την έκδοση Chrome 100 και αναμένεται ότι θα επεκταθεί σε όλους μέσα στις επόμενες εβδομάδες. Σε αυτήν την ενότητα η Google θα πραγματοποιεί μια εκ βαθέων περιήγηση στις ρυθμίσεις ασφαλείας, ενημερώνοντας τον χρήστη για τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της κάθε επιλογής.

Σε αυτό το πρώτο λανσάρισμα το tour καλύπτει τα cookies, τον συγχρονισμό του ιστορικού περιήγησης, την ασφαλή περιήγηση (Safe Browsing) και την βελτίωση στους τομείς της αναζήτησης και του browsing. Η εταιρεία αναφέρει ότι ανάλογα με το feedback που θα λάβει από τους χρήστες θα προχωρήσει στην προσθήκη περισσότερων ρυθμίσεων στο Privacy Guide.

Για να ελέγξετε εάν έχει εμφανιστεί το Privacy Guide στον web browser σας, θα πρέπει να μεταβείτε στα Settings -> Privacy and Security -> Privacy Guide. Εάν ξεκινήσετε το tour, το καλό είναι ότι εάν δεν το ολοκληρώσετε το σύστημα θα θυμάται που είχατε μείνει και θα αποθηκεύσει αυτόματα τις όποιες αλλαγές έχετε κάνει μέχρι εκείνο το σημείο.

Υπενθυμίζουμε ότι τη Google είχε απλοποιήσει σημαντικά τις ρυθμίσεις του Chrome από τον Μάιο του 2020 για να έχουμε πολύ εύκολο έλεγχο των cookies, των αδειών πρόσβασης που δίνουμε στις διάφορες ιστοσελίδες (τοποθεσία, κάμερα, μικρόφωνο, pop-up παράθυρα κλπ.), το καθάρισμα του ιστορικού περιήγησης κλπ. Παράλληλα, είχε προσθέσει το ξεχωριστό μενού για τα Extensions και τη λειτουργία Safety Check για να πραγματοποιείς έναν γρήγορο και εύκολο έλεγχο σχετικά με την ασφάλεια των extensions και τα passwords σου.

About Freegr network

Από το Blogger.