freegr

Microsoft: Το τέλος για ένα από τα πιο διάσημα app των Windows 11


Η Microsoft, τον Φεβρουάριο του 2022, ανακοίνωνε για τους χρήστες των Windows 11 στις Ηνωμένες Πολιτείες τη δυνατότητα να «τρέχουν» Android εφαρμογές. Δύο χρόνια μετά, με τη λειτουργία να μην φτάνει σε πολλές χώρες, ήρθε η ώρα της κατάργησης με συνοπτικές διαδικασίες.

Ο τεχνολογικός κολοσσός έκανε γνωστό λοιπόν τον τερματισμό της υποστήριξης Android app το επόμενο έτος σε μια κίνηση έκπληξη.  Συγκεκριμένα, οι προγραμματιστές δεν θα μπορούν πλέον να υποβάλλουν νέες εφαρμογές μετά τις 5 Μαρτίου του 2024 και οι χρήστες που έχουν εγκαταστήσει το Amazon Appstore ή Android εφαρμογές μέσα από αυτό θα συνεχίσουν να έχουν πρόσβαση σε αυτές τις εφαρμογές μόνο μέχρι τις 5 Μαρτίου του 2025.

Οριστικό τέλος στις 5 Μαρτίου του 2025

Με μια λιτή ανακοίνωση κάνει γνωστό πως «τερματίζει την υποστήριξη του Windows Subsystem for Android™️ (WSA)» και έτσι «το Amazon Appstore στα Windows και όλες οι εφαρμογές και τα παιχνίδια που εξαρτώνται από το WSA δεν θα υποστηρίζονται πλέον από τις 5 Μαρτίου του 2025. Μέχρι τότε, η τεχνική υποστήριξη θα παραμείνει διαθέσιμη στους πελάτες».

Μια κίνηση που δεν… «περπάτησε»

Η Amazon με τη σειρά της λέει ότι θα προσφέρει «μια ομαλή εμπειρία λήξης της υποστήριξης για τους προγραμματιστές και τους πελάτες του Amazon Appstore στα Windows 11».

Η λειτουργία αυτή έλαβε αντικρουόμενες κριτικές από τους χρήστες με πολλούς εξ αυτών να παραπονιούνται για την περιορισμένη γκάμα εφαρμογών, την κακή απόδοση και τα προβλήματα συμβατότητας.

Οι εφαρμογές Android στα Windows 11 αρχικά έμοιαζαν με την απάντηση της Microsoft στην Apple και την εκτέλεση εφαρμογών iOS στο macOS. Η Microsoft συνεργάστηκε με την Amazon αλλά χωρίς επίσημη πρόσβαση στο Play Store της Google. Αυτός είναι πιθανώς ο λόγος για τον οποίο η Microsoft επέλεξε να «σκοτώσει» τις εφαρμογές Android στα Windows 11, αναφέρει το theverge.

About Freegr network

Από το Blogger.