freegr

Κινητά τηλέφωνα Star Trek, κινητά χαμαιλέοντες με άφθονη ενέργεια στο World Mobile Congress


 Μπορεί το Consumer Electronic Show στο Λας Βέγκας να συγκεντρώνει το παγκόσμιο ενδιαφέρον για όλους τους κλάδους της βιομηχανίας της τεχνολογίας και όχι μόνο αλλά το World Mobile Congress αποτελεί το πραγματικό φεστιβάλ της βιομηχανίας της κινητής τηλεφωνίας με τις εταιρείες να παρουσιάζουν όχι μόνο τα νέα τους μοντέλα αλλά πολλές συσκευές και συστήματα τεχνολογίας αιχμής.

Στον κρίσιμο τομέα της αυτονομίας Avenir Telecom που ειδικεύεται στην κατασκευή μπαταριών μεγάλης διάρκειας ζωής για smartphones παρουσίασε το Energizer Hard Case P28K. Πρόκειται για μια συσκευή με μπαταρία των 28.000mAh που σύμφωνα με τους κατασκευαστές της εξασφαλίζει χρόνο ομιλίας 122 ωρών δηλαδή περισσότερο από πέντε μέρες ενώ στη λειτουργία standby είναι ενεργή για σχεδόν 100 μέρες. Το ντιζάιν και η αισθητική της συσκευής δεν διεκδικούν δάφνες ποιότητας αλλά στην τεράστια αυτονομία προστίθενται και η ανθεκτικότητα της αφού αντέχει σε νερό, σκόνη αλλά και πολύ μεγάλες θερμοκρασίες. Είναι ένα επαγγελματικό εργαλείο που ο κάτοχος του προφανώς δεν ενδιαφέρεται τόσο για το ντιζάιν όσο για τις υπόλοιπες παροχές του. Η τιμή της συσκευής μάλιστα είναι αρκετά προσιτή αφού δεν αναμένεται να ξεπερνά τα 250 ευρώ όταν κυκλοφορήσει στην αγορά το προσεχές φθινόπωρο.

Η εταιρεία Humane είναι μια νεοφυής εταιρεία που δημιουργήθηκε από πρώην υπαλλήλους της Apple με στόχο να φέρει επανάσταση στον τομέα της επικοινωνίας. Η εταιρεία παρουσίασε στο MWC μια μικρή συσκευή την δημιουργία της οποίας είχε ανακοινώσει πριν από λίγο καιρό με την οποία φιλοδοξεί να αντικαταστήσει τα κινητά τηλέφωνα στην ζωή του σύγχρονου ανθρώπου.

Πρόκειται για το Ai Pin, μια συσκευή βγαλμένη από τον κόσμο του Star Trek. Είναι ένα μικρό μαγνητικό μενταγιόν που τοποθετείται στο πέτο ή σε κάποιο άλλο σημείο ενός ρούχου και αποτελείται από έναν προβολέα λέιζερ και ένα μικρόφωνο 360 μοιρών. Οι πληροφορίες εμφανίζονται στην παλάμη η οποία μετατρέπεται σε οθόνη. Η συσκευή είναι βασισμένη σε τεχνητή νοημοσύνη που επιτρέπει στους ανθρώπους να έχουν έναν ψηφιακό προσωπικό βοηθό παντού.

Εκτός από τις στάνταρτ λειτουργίες των κινητών τηλεφώνων η συσκευή αναγνωρίζει τι γίνεται στο περιβάλλον που βρίσκεται ο χρήστης και μιλάει στον χρήστη χωρίς να ακούγεται στους άλλους δίνοντας του διαφόρων ειδών πληροφορίες όπως από το που πρέπει να κατευθυνθεί εκεί που βρίσκεται για να πάει στον προορισμό του μέχρι και ποιόν έχει απέναντι του αφού μπορεί να κάνει αναγνώριση προσώπων.

Δίνει πληροφορίες για διάφορα προϊόντα που θέλει να αγοράσει ο χρήστης αλλά και να απαντήσει σε ερωτήσεις όπως θα απαντούσε ένα πρόγραμμα γενετικής νοημοσύνης αφού λειτουργεί με παρόμοια τεχνολογία. Μπορεί επίσης να επικοινωνεί με οποιαδήποτε άλλη συσκευή συνδέεται με το Διαδίκτυο και να ανταλλάσσει πληροφορίες με αυτά για να πει στον κάτοχο του μια χρήσιμη πληροφορία. Η συσκευή απελευθερώνει τα χέρια του χρήστη και του επιτρέπει να έχει πλήρεις υπηρεσίες επικοινωνίας χωρίς να αποσπάται η προσοχή του από το περιβάλλον στο οποίο βρίσκεται.

Η εταιρεία λέει ότι αν υπάρξει εμπορικό ενδιαφέρον μπορούν να γίνουν οι απαραίτητες τροποποιήσεις ώστε η συσκευή να συρρικνωθεί σε μέγεθος ακόμη περισσότερο για να γίνει σχεδόν αόρατη. Η συσκευή που έχει χαρακτηριστεί από κάποιους αναλυτές ως «δολοφόνος των κινητών τηλεφώνων» αν φτάσει στην αγορά θα έχει μια τιμή πέριξ των 700 ευρώ.

Η εταιρεία που έδωσε πραγματικό χρώμα στο MWC είναι η Infinix με την τεχνολογία E-Color Shift που ενσωματώθηκε στο κινητό τηλέφωνο Infinix E phone. Η συσκευή διαθέτει ένα προσαρμοζόμενο χρωματικό πάνελ στη πίσω πλευρά της η οποία αλλάζει απόχρωση ανάλογα με μια σειρά από παραμέτρους που ξεκινούν από την ώρα και το περιβάλλον μέχρι τη διάθεση του κατόχου της συσκευής.

Η εφαρμογή αυτή σύμφωνα με τους κατασκευαστές δεν επηρεάζει την ενέργεια της μπαταρίας γεγονός φυσικά ιδιαίτερα θετικό.

Naftemporiki.gr

About Freegr network

Από το Blogger.