Ανάσα στην αγορά Πληροφορικής η πρόταση μείωσης Φ.Π.Α.


ΑΠΟ την αρχή του έτους το blog αυτό πρότεινε την μείωση φορολογίας του Φ.Π.Α. σε είδη Πληροφορικής και αμέσως συμφώνησαν πολλές ιστοσελίδες και ειδικοί του χώρου. Στην Ε.Ε. τα είδη τεχνολογίας έχουν φθηνή φορολογία να είναι προσιτοί στο κοινό, την εκπαιδευτική κοινότητα και στους μαζικούς φορείς.
Έτσι φαίνεται ότι δέησε το υπουργείο Οικονομίας και υπέβαλλε πρόταση να υπαχθούν σε καθεστώς μειωμένου ΦΠΑ τα γεωργικά μηχανήματα, τα κράνη μοτοσικλετιστών και οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές υπέβαλε εκ νέου στην Κομισιόν το υπουργείο Οικονομικών
H κυβέρνηση έχει κατέθεσε εκ νέου πρόταση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για να υπαχθούν σε καθεστώς μειωμένου ΦΠΑ τα γεωργικά μηχανήματα, τα κράνη για την προστασία των χρηστών μοτοσικλετών και ποδηλάτων και οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές που παραδίδονται σε μαθητές, φοιτητές ή σε πανεπιστημιακά ιδρύματα και σχολές εκπαίδευσης και επαγγελματικής κατάρτισης. Οι προτάσεις έγιναν από τον υφυπουργό Οικονομίας και Οικονομικών κ. Αντώνη Μπέζα αφού σύμφωνα με τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκές Επιτροπής εντός του 2008 θα εκινήσει η επεξεργασία τους από τις κοινοτικές Υπηρεσίες ενώ ακολουθεί η σχετική διαπραγμάτευση. Καιρός ήταν να δούμε Φ.Π.Α στο 9% για να ανασάνει η αγροά Πληροφορικής και το μέτρο όταν εγκριθεί να ισχύσει για όλους. Άλλο να πάρεις φορητό με 1.090 και άλλο με 1.100 ευρώ.
Το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών σε ανακοίνωσή του επισημαίνει ότι η εφαρμογή μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ, αν αυτή γίνει σε προσεκτικά επιλεγμένους τομείς και αφορά αναγκαιότητες της εσωτερικής αγοράς κάθε κράτους μέλους, μπορεί να επιτύχει συγκεκριμένα οφέλη.

About Freegr network

Από το Blogger.