AMD

Σούπερ GPU με δυνατά χαρκατηριστικά απο την AMD


Μια πρωτοποριακή ιδέα υλοποιεί η AMD με την κατασκευήΗ δημιουργία για πρώτη φορά στα δεδομένα της νέας GPU με Double Precision Floating Point που πει λέξη αφορά τον ορισμό διπλής ακρίβειας κινητής υποδιαστολής άρα αποτελεί κορυφαία επιλογή υπολογισμών. Η GPU φέρει τον κωδικό FireStream 9170 και θα είναι διαθέσιμη το πρώτο τρίμηνο του 2008, αλλά το SDK θα είναι διαθέσιμο ως τις Γιορτές, παρέχοντας στους προγραμματιστές το εργαλείο που σχεδιάζουν, ώστε να λειτουργήσει απρόσκοπτα.
Οι ειδικοί εκτιμούν ότι στην ουσία το νέο μοντέλο GPU ανοίγει το δρόμο προκειμένου να αντιμετωπιστούν προβλήματα, τα οποία μέχρι σήμερα οδηγούσαν μόνο στους …γνωστούς μας υπερ υπολογιστές! Θυμίζουμε ότι το καθιερωμένο πρότυπο για την αναπαράσταση πραγματικών αριθμών σε έναν Η/Υ είναι το πρότυπο IEEE 754, το οποίο προβλέπει πως οι πραγματικοί αριθμοί μπορούν να αναπαρασταθούν ως αριθμοί κινητής υποδιαστολής, μήκους 32 bit (για απλή ακρίβεια, τύπος «float» στη γλώσσα C), και 64 bit (για διπλή ακρίβεια, τύπος «double» στη C). Αξίζει να σημειωθεί παράλληλα, ότι η nVIDIA έχει ήδη παρουσιάσει το κατάλληλο λογισμικό (CUDA), μέσω του οποίου αποκτούν οι ειδικοί πρόσβαση σε ορισμένες GPUs της, για να τις χρησιμοποιήσουμε για γενικούς υπολογισμούς (GPGPU). Μάλιστα εδώ και καιρό η nVIDIA χρησιμοποιεί απλής ακρίβειας (32 bit) αριθμούς κινητής υποδιαστολής και αυτό που απομένει είναι να κατορθώσει να χρησιμοποιήσει 64 bit αριθμούς (διπλής ακρίβειας), πράγμα που θεωρούμε πως μέσα στο 2008 θα κατορθώσει να κάνει.
Τα νέα πλεονεκτήματα της νέας GPU της AMD αποτελούν : την δραματική επιτάχυνση της εκτέλεσης κρίσιμων αλγορίθμων, την καταλληλότητα για επιστημονικούς και υπολογισμούς εφαρμοσμένης μηχανικής, Μετακίνηση δεδομένων μεταξύ καταχωρητών και μνήμης χωρίς διακοπή της ροής επεξεργασίας της gpu ή καθυστέρησης της cpu, υπολογισμός πολύ μεγάλου όγκου δεδομένων, χωρίς «φρακάρισμα» της cpu, προσφέρει λύσεις προσωρινής αποθήκευση για τα ενδιάμεσα αποτελέσματα μεγάλου όγκου και τέλος βέλτιστη απόδοση ανά watt.

About Freegr network

Από το Blogger.