Παρακολούθηση με τη.....βούλα από την Κυβέρνηση!


ΜΙΑ μεγάλη ομπρέλλα παρακολούθησης στις επικοινωνίες ανοίγεί σύντομα η ΕΥΠ, καθώς σύμφωνα με το νέο νομοσχέδιο το οποίο ενέκρινε στις 3 Νοεμβρίου η Κυβερνητική Επιτροπή που συνεδρίασε υπό τον πρωθυπουργό κ. Κ.Καραμανλή , παρέχεται η δυνατότητα για υποκλοπές τηλεφωνικών συνδιαλέξεων και ηλεκτρονικών δεδομένων, αν και για κάτι τέτοιο θα απαιτείται η έγκριση του αρμόδιου εισαγγελέα ο οποίος τοποθετείται στην Υπηρεσία στο πρότυπο της Αντιτρομοκρατικής.
Προκειμένου να δοθει άμεσα δικαιολογία στη νέα αποστολή της ΕΥΠ, που ελοχεύει τον άμεσο κίνδυνο να αναβιώσει ο «Μεγάλος Αδελφός», έστω και αν η σχετική ρύθμιση καταγράφηκε στην πραγματικότητα από την Ευρωπαϊκή Ενωση, επιστρατεύονται, εκτός των άλλων, και τα παιχνίδια περί «ασύμμετρων απειλών». Το νομοσχέδιο εστιάζει αναλυτικά στη σύσταση συντονιστικού οργάνου, στο οποίο θα μετέχουν όλοι οι εμπλεκόμενοι υπουργοί, που θα συνεδριάζει υπό την προεδρία του υπουργού Εσωτερικών κ. Πρ. Παυλόπουλου και θα έχουν ως αποστολή «τη διαχείριση συμβάντων που πλήττουν την ασφάλεια της χώρας». Παρέχεται, ταυτόχρονα, η ευχέρεια στην ΕΥΠ να θωρακίσει τις επικοινωνίες οι οποίες, όπως κατέδειξε το σκάνδαλο των υποκλοπών, είχαν καταστεί... σουρωτήρι.
Το σχόλιο μας είναι ότι: Δηλαδή τώρα θα μας παρακολουθούν νομιμα και με όποιο τροπο επιθυμούν? Μηπως φοβούνται τιποτα η σκέφτονται οτι μετα το...ξεβράκωμα μιας ολόκληρης Κυβέρνησης με τις υποκλοπές που εγιναν πιστεύουν οτι θα αλλαξει κατι? Εδω έπεσαν προστιμα που δεν πληρωθηκαν, επίσης πληρωωσαμε εκατομμυρια Ευρω για την υποτιθέμενη ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγωνων και τα ρεστα. Βρε μπας και μας δουλεύουν ολοι τους κανονικά?
Πηγή είδησης: Το Βήμα online

About Freegr network

Από το Blogger.