Η Ευρωπαϊκή Ενωση ετοιμάζει το «Minority report»


Φρίκη προκάλεσαν οι ανακοινώσεις που έκανε ο επίτροπος της Κομισιόν για τη Δικαιοσύνη, ο φιλοφασιστικών απόψεων Ιταλός Φράνκο Φρατίνι, παρουσιάζοντας μια ακόμη δέσμη μέτρων της ΕΕ με στόχο την περαιτέρω συρρίκνωση των πολιτικών και ατομικών ελευθεριών των πολιτών της Ευρώπης, με πρόσχημα τη δήθεν «καταπολέμηση της τρομοκρατίας». Οι γραφειοκράτες των Βρυξελλών προτείνουν αφενός το απίστευτης έκτασης ευρω-φακέλωμα όλων των ταξιδιωτών αεροπορικών πτήσεων προς και από την ΕΕ και αφετέρου την ουσιαστική ίδρυση μιας πραγματικά οργουελικής «Αστυνομίας Σκέψης», συναποτελούμενης από τις αρχές ασφαλείας και τις μυστικές υπηρεσίες και των 27 χωρών - μελών της ΕΕ, η οποία θα παρακολουθεί τα... γραπτά (!) όλων των πολιτών ακόμη και στο Διαδίκτυο και θα συλλαμβάνει ως «εγκληματίες» όσους εκφράζουν ανεπιθύμητες πολιτικές απόψεις!
Θύελλα αντιδράσεων έχει ήδη ξεσπάσει στις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές χώρες. «Πρόκειται για ένα νέο μέτρο που θέτει όλο τον κόσμο υπό παρακολούθηση και καθιστά τον καθένα ύποπτο» δήλωσε ο Τόνι Μπάνιαν, εκπρόσωπος της βρετανικής οργάνωσης υπεράσπισης των πολιτικών ελευθεριών «Στέιτγουοτς» αναφερόμενος στο ευρω-φακέλωμα των επιβατών αεροπλάνων. «Κίνδυνο να ποινικοποιηθεί η έκφραση πολιτικών απόψεων» διαπίστωσε επίσης σχετικά με τις προτάσεις της Κομισιόν για αστυνόμευση των γραφομένων στα έντυπα και στο Ιντερνετ.«Η χρήση προσωπικών δεδομένων σε τόσο μεγάλη έκταση θα μετατρέψει την ΕΕ στην πιο επιτηρούμενη περιοχή του κόσμου!» υπογράμμισε.
«Βλέπουμε ήδη μπροστά μας τον μεγάλο κίνδυνο να καθορίζουν σε λίγα χρόνια οι βάσεις δεδομένων των υπηρεσιών ασφαλείας το επίπεδο ελευθερίας κάθε πολίτη να ταξιδεύει.
Στις ΗΠΑ ήδη από σήμερα πολιτικές δραστηριότητες, όπως είναι η αντίθεση στον πόλεμο του Ιράκ, οδηγούν στον αποκλεισμό ανθρώπων από πτήσεις» δήλωσε η Γερμανίδα βουλευτής των Πρασίνων Σίλκε Στόκαρ. «Τα θεμελιώδη δικαιώματα στην ΕΕ απειλούνται με συνεχείς περιστολές, με πρόσχημα την καταπολέμηση της τρομοκρατίας» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ελευθεριών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής των ευρωβουλευτών του ΠΑΣΟΚ Στ. Λαμπρινίδης.
Ενα ακόμα σχόλιο: Μισό λεπτό. Πριν απο λίγο διάβασα την είδηση στη κεντρική σελίδα για περιορισμο της ιδιωτικοτητας στις ΗΠΑ και τωρα καποια ατομα θελουν να προτεινουν αναλογα μετρα στην Ευρωπη. Δεν πανε καθόλου καλα και μαλλον τωρα δικαιώνεται ο Λιακόπουλος που ορισμένοι τον προκαλουν γραφικο οταν μιλα για αυτους που θελουν να μας ελεγξουν. Τι εχετε να πειτε τωρα με τα συμβαντα που δειχνουν οτι καποιοι θελουν να μας βαλουν σε κλουβια παρακολουθησης? Η μήπως η ταινία Minority Report;

About Freegr network

Από το Blogger.