games

Νόμος της Ε.Ε. βοηθά την ανάπτυξη των παιχνιδιών


ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ όλοι ότι η χώρα μας εισέπραξε πρόστιμα από την Ε.Ε. για τα παιχνίδια με ηλεκτρονικό τρόπο αλλά και την...περίεργη νομοθεσία που επέβαλλε κλείσμο νετ καφέ που διεξάγονταν διαδικτυακά παιχνίδια! Η κατάσταση στην Ευρώπη όμως έχει αλλάξει προς το καλύτερο.
Ειδικότερα η ευρωπαϊκή επιτροπή έκανε δεκτό το αίτημα της γαλλικής κυβέρνησης για την παροχή ισότιμης χρηματικής βοήθειας της βιομηχανίας των παιχνιδιών με αυτήν των ταινιών.
Έτσι λοιπόν, όσοι τίτλοι αναπτύσσονται εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης και πληρούν συγκεκριμένα κριτήρια (τα οποία δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά) θα δέχονται χρηματική βοήθεια της τάξης του 20% επί του κόστους παραγωγής τους. Χαρακτηριστικά, εκτιμήθηκε ότι περίπου τα μισά παιχνίδια που αναπτύχθηκαν αυτόν το χρόνο πληρούν τις προϋποθέσεις για την εν λόγω οικονομική ενίσχυση. Γνωρίζουμε ότι ήδη ετοιμάζονται ελληνικοί τίτλοι που είναι εφάμμιλοι των Ευρπωιακών με το γνωστό παιχνίδι Theasis που αποτελει το πρώτο μεγάλο εγχείρημα για τα δικτυακά παιχνίδια με δική μας πρωτοβουλία.

About Freegr network

Από το Blogger.