ADSL

Ιντερνετ απο τον υπόνομο όταν...μας έρθει!


Την ώρα που Βρετανοί πολιτικοί και πάροχοι ευρυζωνικών συνδέσεων προσπαθούν να βρουν τρόπους παροχής γρήγορου Ίντερνετ και κατασκευής ενός αξιόπιστου δικτύου, μια εταιρεία το κάνει ήδη, εκμεταλλευόμενη το δίκτυο των υπονόμων της χώρας.
Μετά από διαπραγματεύσεις που διήρκεσαν περίπου πέντε χρόνια, η εταιρεία H20 networks κατέληξε το 2003 σε συμφωνίες με εταιρείες ύδρευσης και αποχέτευσης και ξεκίνησε να περνά τα δικά της καλώδια μέσα από τους υπονόμους. Σύμφωνα με τη 'Καθημερινή'ήδη, τα πανεπιστήμια του Εδιμβούργου, του Αμπερντίν και του Μπόνμουθ απολαμβάνουν υψηλές ταχύτητες δικτύου οπτικών ινών που φτάνουν τα 20 Gbps ενώ από τις αρχές του 2008 η εταιρεία θα ξεκινήσει τη διάθεση του δικτύου για επιχειρήσεις και ιδιώτες της Βρετανίας.
Η ιδέα εκμετάλλευσης του δικτύου υπονόμων ανήκει στον διευθύνοντα σύμβουλο της H20, Έλφεντ Τόμας, που υποστηρίζει ότι τα πλεονεκτήματα εκμετάλλευσης του δικτύου υπονόμων για το πέρασμα καλωδίων και οπτικών ινών είναι σημαντικά μεγαλύτερα σε σχέση με τις παραδοσιακές μεθόδους. «Το πέρασμα καλωδίων σε μια περιοχή 2 χιλιομέτρων θα χρειαζόταν ένα χρόνο σκαψιμάτων. Εκμεταλλευόμενοι το σύστημα υπονόμων μπορούμε να το κάνουμε σε τέσσερις ώρες». Αν και εκ πρώτης όψεως η λύση της H20 φαίνεται ιδανική, υπάρχουν ακόμη ζητήματα που πρέπει να λυθούν προτού προχωρήσει σε εφαρμογή στα νοικοκυριά. «Σε οικιακά περιβάλλοντα, το κυριότερο θέμα είναι το από πού θα περνάει το καλώδιο για να μπει μέσα στο σπίτι. Προς το παρόν η προφανής λύση είναι μέσα από την τουαλέτα», εξηγεί ο Τιμ Τζόνσον, αναλυτής της Point Topic. Ένα επιπλέον ζήτημα είναι να μην επηρεάζεται η ροή των υδάτων των υπονόμων από τις εγκαταστάσεις καλωδίων. Μισό λεπτό να πάω στο μέρος... για την ανάγκη μου και μετά 'κατεβάζω' το χοντρό μου. Καλή φάση ε?

About Freegr network

Από το Blogger.