Ελλάδα

- ‘Μην το ψάχνεις αλλού, μια είναι η λύση: ο κόσμος μακακίζεται και έχει πάθει κρίση...'’


- ΑΥΤΗ την αποστομωτική απάντηση μου έδωσε ένας γνωστός φίλος όταν τον ρώτησα για την κατάσταση με την ελληνική πραγματικότητα και τη γνωστή κόντρα Καρβέλα- Λαζόπουλου αλλά και τις πολιτικές εξελίξεις. Μάλιστα την ίδια ημέρα βρέθηκε η άδεια του…’αναψυκτηρίου’ του αποπεμφθέντα υπουργού κ. Μαγγίνα. Καλά τι ωραίο ‘αναψυκτήριο’ με βίλες,, πισίνες και πράσινο δεν ξαναείδα πότε στη ζωή μου!
Στο θέμα μας τώρα καθώς απόλαυσα την…συνέντευξη Καρβέλα στο γνωστό Μάκη. Εκείνο που δεν εξήγησε ο συμπαθής κατά τα άλλα Νικολάκης είναι πως από τους ‘Δαίμονες’ που παρουσίασε προ ετών ως έργο τέχνης, κατάφερε να ξεπέσει με ένα τραγούδι που τελικά δεν γνωρίζει γιατί το κατασκεύασε. Εκτός αν ποθεί δημοσιότητα. Αν θέλει με το κομμάτι του να προσανατολίσει την νεολαία, να προκαλέσει το κοινό αίσθημα, ή μήπως θέλει να μας δείξει ότι όλα είναι αχταρμάς σε αυτή την χώρα και όλοι μας είμαστε σαν τον συμπαθή και πάλι ‘Μακάκα’ που εκτός των άλλων είναι το σύμβολο της νέας ελληνικής πραγματικότητας. Έτσι θέλουν να το εκφράσουν ορισμένοι! Αναρωτήθηκα αν ήθελε να βοηθήσει ο Νικολάκης με τα.. καρβέλια του την νεολαία θα μπορούσε απλά με τόσα χρήματα που αποκόμισε τόσα έτη και μαζί με την κα Βίσση- να λείπει το βύσσινο λένε τώρα μερικοί- να δώσουν πακτωλό κονδυλίων άγιες μέρες που έρχονται στους νέους, στους φτωχούς, στους αναξιοπαθούντες, στους συνανθρώπους μας βρε αδερφέ να ξέρουμε κι εμείς ότι οι καλλιτέχνες πάνω από όλα επιτελούν κοινωνικό έργο! Έτσι τους γουστάρουμε εμείς, όχι ως πομποί να προσφέρουν λύσεις. Εξάλλου αν στα σημεία των καιρών ο στίχος και το τραγούδι έχουν χάσει την αξία τους, μπορούν να ενισχύσουν το φιλόμουσο κοινό με τραγούδια όπως λόγου χάρη των Going Through που τους…πάω πολύ! Ωστόσο ο στίχος του φίλου μου τα λέει όλα για την κρίση ταυτότητας, ιδεών, αξιών, πορεία του σύγχρονου Έλληνα! Χθές βράδυ πάντως ο Λαζό απάντησε στο Νικόλα και με ένα ωραίο ανέκδοτο με χιμπαντζήδες. Από την άλλη είδα και μια εκπομπή για την Μαλβίνα Κάραλη που τα έχωνε κανονικά με στύλ την δεκαετία του 80 αλλά καταπολεμήθηκε από το σύστημα! Η σάτυρα πρέπει να είναι διαχρονική παίδες. Θυμάμαι και έχω ακόμα στη κατοχή μου τους δίσκους του Χάρρυ Κλύνν που ήταν σουξέ της εποχής-τα θυμάστε λαήθεια με τα τραγουδάκια του- και ο αθυρόστομος τα έλεγε κανονικά. Ο Λάκης μας φταίει τώρα κυρία μου;
Τελικά κατάλαβα ότι σε τούτη την χώρα μετράνε η εξουσία, τα χρήματα, το άλλο αφήστε γιατί τελικά το καταντήσαμε σαν εξιλαστήριο θύμα για ότι συμβαίνει γύρω μας. Βρε μήπως ο Νικολάκης ήθελε να εκφράσει ότι με τόσα.. μπούτια, στήθη και υπονοούμενα που βλέπουμε στην τηλεόραση και άλλες τόσες μαμακίες κάποιοι δημιουργούν πρότυπα και τα έχουν ξεφτιλίσει τελείως; Α, όλα και όλα τα συμπεράσματα δικά σας φίλοι μου. Απλά θέτω κάποιες βάσεις για προβληματισμό. Και καθώς τελειώνει η χρονιά ας κάνουν μερικοί μερικοί την αυτοκριτική τους!

About Freegr network

Από το Blogger.