ειδήσεις

28nm SoC πλατφόρμα ετοιμάζει η ARM

Η εταιρεία σχεδίασης chip ARM και η κατασκευάστρια GlobalFoundries (μεγάλο ποσοστό στην εταιρεία κατέχει η AMD) ανακοίνωσαν στο Mobile World Congress 2010 στην Βαρκελώνη, ότι θα συνεργαστούν πάνω στην κατασκευή μία νέας πλατφόρμας System-On-a-Chip (SoC) χρησιμοποιώντας κατασκευαστική μέθοδο "28nm".
Οι νέες λύσεις SoC των ARM και GlobalFoundries θα βασίζονται στον ARM Cortex-A9 επεξεργαστή και έχουν φυσικά στόχο τις αγορές των Smartphones, Smartbooks, Tablets αλλά και άλλες φορητές συσκευές και όπως λέγεται θα προσφέρουν 30% μειωμένη κατανάλωση και 100% αύξηση της διάρκειας της μπαταρίας όταν η συσκευές βρίσκονται σε κατάσταση αναμονής σε σχέση με τα παραδοσιακές λύσεις 40nm και 45nm.
Οι νέοι επεξεργαστές που θα βασίζονται στην αρχιτεκτονική ARM θα κατασκευάζονται χρησιμοποιώντας την κατασκευαστική μέθοδο 28nm Gate-First High-K Metal Gate (HKMG) της GlobalFoundries και λέγεται πως στον ίδιο ενεργειακό φάκελο με τις σημερινές προτάσεις στην αγορά θα προσφέρει αυξημένη απόδοση κατά 40%.
"Η μετάβαση στην τεχνολογία 28nm θα αποτελέσει σπουδαίο σημείο καμπής για την ασύρματη τεχνολογία" είπε ο Πρόεδρος της ARM, Tudor Brown. "Η συνεργασία μας με την GlobalFoundries, θα ενεργοποιήσει τους συνεργάτες μας να φέρουν ταχέως στην αγορά, υψηλής απόδοσης και χαμηλής κατανάλωσης συσκευές, που βασίζονται στην τεχνολογία ARM, χάρη στην τεχνολογία 28nm HKMG, που είναι έτοιμη για μαζική παραγωγή. Ο συνδυασμός της τεχνολογίας της GlobalFoundries και των δικών μας φυσικών λύσεων IP αλλά και η υψηλές δυνατότητες Internet των ARM επεξεργαστών έχει ως αποτέλεσμα μία ισχυρή ολοκλήρωση με υψηλή αποδοτικότητα όσο αφορά στην επεξεργασία, στα γραφικά και στην κατανάλωση".

About Freegr network

Από το Blogger.