ειδήσεις

"Alex": Linux φορητός για την τρίτη ηλικία

Οι ηλικιωμένοι, οι οποίοι δεν έχουν γνωρίζει ακόμα την εποχή του Internet, αλλά και όσοι για διάφορους λόγους δεν τα πάνε καλά με τους υπολογιστές, αποτελούν τις σημαντικές ομάδες στις οποίες απευθύνεται το νέο laptop για πρωτάρηδες με την ονομασία "Alex". Ένα μοντέλο το οποίο δεν χαρακτηρίζεται μόνο από την λιτή του ονομασία αλλά και από την απλότητα χειρισμού του.
Με απλοποιημένες εκδόσεις διαφόρων προγραμμάτων, το laptop καλύπτει τις βασικές λειτουργίες, από το e-mail και την επεξεργασία εικόνας έως την επεξεργασία κειμένου. Αλλά και το εμπορικό μοντέλο που εισάγει είναι ασυνήθιστο: οι αγοραστές του πρέπει να πληρώσουν ένα μηνιαίο τέλος της τάξης των 40 λιρών, για να αποκτήσουν μαζί με το laptop τηλέφωνο, software updates και σύνδεση στο Internet.
Οι κατασκευαστές του Alex (η εταιρεία The Broadband Computer Company δηλαδή) ελπίζουν ότι αυτό το laptop για πρωτάρηδες μαζί με το πακέτο προγραμμάτων του θα αποτελέσει μια δημοφιλή εναλλακτική λύση έναντι των Windows και του Mac OS X. Η κεντρική ιδέα είναι να γίνει η συναναστροφή με τους υπολογιστές όσο πιο απλή και ευχάριστη, σύμφωνα με τον Andy Hudson, έναν από τους ιδρυτές της κατασκευάστριας εταιρείας.
Μαζί με το μηνιαίο τέλος οι χρήστες του Alex αποκτούν επιπλέον πρόγραμμα antivirus και 10GB online αποθηκευτικό χώρο. Ακόμα παίρνουν κι ένα USB stick με το οποίο μπορούν να συνδεθούν σε οποιοδήποτε άλλο Alex laptop και από εκεί να αποκτήσουν πρόσβαση στα προσωπικά τους δεδομένα και προγράμματα.
Οι κατασκευαστές έχουν μεγάλη πίστη στο προϊόν τους - για την ανάπτυξη του έχουν σπαταλήσει, όπως ισχυρίζονται, παραπάνω από 2,5 εκατομμύρια λίρες. Αν ο Alex πετύχει, τότε θα μπορούσε να αποτελέσει μια σημαντική κινητήρια δύναμη για την περαιτέρω διάδοση του Linux.

About Freegr network

Από το Blogger.