ειδήσεις

Νέοι "buziness" επεξεργαστές Intel Core vPro

Η Intel Corporation παρουσίασε την οικογένεια επεξεργαστών του 2010 Intel Core vPro , ώστε να καλύψει την ανάγκη των επιχειρήσεων κάθε μεγέθους με προσωπικούς υπολογιστές, οι οποίοι, μέσα σε ένα περιβάλλον πληροφορικής τεχνολογίας που αλλάζει με ταχείς ρυθμούς, θα προσφέρουν αυξημένη και πιο ευέλικτη απόδοση, προστασία κατά της κλοπής και μειωμένο κόστος. Αυτές οι δυνατότητες, μαζί με αρκετές άλλες, βρίσκονται στην καρδιά πολλών από τους νέους φορητούς ή τα επιτραπέζια business PC, τα οποία αρχίζουν να παράγονται με βάση την τεχνολογία της Intel από κατασκευαστές σε ολόκληρο τον κόσμο.
" Η νέα οικογένεια επεξεργαστών Intel Core vPro συνδυάζει λειτουργίες όπως το intelligent performance, με το smart security, ενώ παράλληλα προσφέρει κι άλλες δυνατότητες διαχείρισης που βοηθούν την οικονομία, εξασφαλίζοντας για τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις μια υπολογιστική πλατφόρμα η οποία δεν κάνει κανένα συμβιβασμό. Επίσης, είμαστε ενθουσιασμένοι με το πώς η τεχνολογία Intel vPro δίνει στα τμήματα IT την ευελιξία να κοιτάξουν προς την κατεύθυνση του client virtualization, του Web 2.0, και των εφαρμογών rich cloud."
Η πλατφόρμα που βασίζεται στην οικογένεια επεξεργαστών 2010 Intel Core vPro περιλαμβάνει το νέο chipset Intel Q57 Express, καθώς επίσης και νέες θύρες δικτύωσης, όπως την Intel 82577LM Gigabit Network Connection για τα notebooks και την Intel 82578DM Network Connection για τα επιτραπέζια PC. Κατασκευαστές υπολογιστών απ’ όλο τον κόσμο, μεταξύ των οποίων η Acer, η ASUS, η Dell, η HP, η Lenovo και η Toshiba, εξοπλίζουν τα business PC τους με επεξεργαστές της οικογένειας 2010 Intel Core vPro.
Επιπλέον, οι μελλοντικές εκδόσεις εφαρμογών λογισμικού για μικρομεσαίες επιχειρήσεις από developers όπως η Aternity, η Bomgar, η Kaseya, η LANDesk, η Level Platforms, η LogMeIn, η Microsoft, η N-Able, η RealVNC, η Spiceworks, η Symantec και η WinZip, θα υποστηρίζουν τις νέες λειτουργίες. Πάροχοι υπηρεσιών πληροφορικής, όπως η AT&T με το Tech Support 360 και η PlumChoice, σχεδιάζουν να υιοθετήσουν τις δυνατότητες που προσφέρει η τεχνολογία Intel Core vPro στα πακέτα τα οποία διαθέτουν σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
Γρήγορη σκέψη
Οι επεξεργαστές βασίζονται στη βραβευμένη αρχιτεκτονική "Nehalem" της Intel, ενώ για την κατασκευή τους χρησιμοποιείται η νέα, πρωτοποριακή τεχνολογία 32-nanometer της Intel. Για πρώτη φορά η Intel ενσωματώνει στους επεξεργαστές της κυκλώματα επεξεργασίας γραφικών υψηλής ανάλυσης (HD), ενώ επίσης τους εξοπλίζει με τα high-k metal gate τρανζίστορ δεύτερης γενιάς, που βοηθούν στην αύξηση της ταχύτητας υπολογισμού και στη μεγαλύτερη διάρκεια της μπαταρίας.
Οι επεξεργαστές 2010 Intel Core i7 και Core i5 διαθέτουν τις τεχνολογίες Intel TurboBoost Technology και Intel Hyper-ThreadingTechnology, οι οποίες εξασφαλίζουν "έξυπνη" λειτουργία που προσαρμόζεται στις υπολογιστικές ανάγκες. Πιο συγκεκριμένα, η τεχνολογία Intel Turbo Boost Technology, μόλις αισθανθεί κάποια αλλαγή στο workload του επεξεργαστή, προσαρμόζει αυτόματα την ταχύτητα του, κάνοντας τον να δουλεύει πιο γρήγορα όταν, για παράδειγμα, ο χρήστης τρέχει ταυτόχρονα πολλές εφαρμογές ή παρακολουθεί βίντεο, και πιο αργά και οικονομικά, όταν ο χρήστης κάνει διάλειμμα για καφέ ή ο υπολογιστής τρέχει μόνο εφαρμογές στο background.
Η τεχνολογία Hyper-Threading της Intel εφαρμόζεται για τη διασύνδεση πολλαπλών επεξεργαστικών πυρήνων με πολλαπλά "threads", εξασφαλίζοντας ταχύτερη επεξεργασία μέσα από την παράλληλη εκτέλεση εντολών και βοηθώντας τους επεξεργαστές να επιτυγχάνουν κορυφαία για τον κλάδο ταχύτητα και οικονομία.
Με βάση τα καθιερωμένα benchmarks, ένα notebook που διαθέτει τον επεξεργαστή 2010 Intel Core i5 vPro είναι σε θέση να τρέξει τη δοκιμασία Business Productivity έως και 80 τοις εκατό πιο γρήγορα, να περάσει τη δοκιμασία Multitasking έως και με διπλάσια ταχύτητα, και να διεκπεραιώσει την τυπική δοκιμή Data Security έως και 3.5 φορές ταχύτερα σε σύγκριση με έναν τυπικό φορητό υπολογιστή της περασμένης τριετίας.
Πιο έξυπνοι από τους κακοπροαίρετους
Η τεχνολογία Intel Anti-Theft Technology, την οποία διαθέτει η οικογένεια Intel vPro, αποθαρρύνει τους επίδοξους κλέφτες κλειδώνοντας την πρόσβαση σε κάποιο PC, στην περίπτωση που ο κεντρικός server ή κάποια ενσωματωμένη έξυπνη εφαρμογή αποφαναθούν ότι ο υπολογιστής έχει κλαπεί ή έχει χαθεί. Η νέα έκδοση 2.0 της Intel Anti-TheftTechnology (Intel AT 2. επιτρέπει σε εφαρμογές κρυπτογράφησης να αποκλείουν μέσω hardware την πρόσβαση σε κρυπτογραφικά κλειδιά, ώστε να εμποδίζεται εντελώς η πρόσβαση στα δεδομένα του υπολογιστή, αλλά και να κάνει πιο απλή την επανεκκίνησή του σε περίπτωση που θα βρεθεί και πάλι στα χέρια του νόμιμου κατόχου.
Επίσης, σε περίπτωση που οποιοσδήποτε προσπαθήσει να αποκτήσει πρόσβαση στο κλειδωμένο PC, υπάρχει η δυνατότητα εμφάνισης κάποιου σχετικού μηνύματος πριν τη φόρτωση του λειτουργικού. Πολλοί κατασκευαστές υπολογιστών, όπως η Fujitsu, η HP, η Lenovo και η Panasonic, καθώς και πολλές εταιρείες λογισμικού ασφαλείας όπως η Absolute Software, η PGP, η Phoenix και η WinMagic , σχεδιάζουν να υποστηρίξουν την τεχνολογία Intel AT 2.0.
Με το μυαλό στη διαχείριση
Το νέο Keyboard-Video-Mouse Remote Control (KVM Remote Control) της Intel το οποίο είναι διαθέσιμο με τους επεξεργαστές διπλού πυρήνα Intel Core i5 και i7 vPro, σε συνδυασμό με την τεχνολογία Intel integrated graphics, δίνει τη δυνατότητα στους διαχειριστές ΙΤ να βγούν από τη δυσάρεστη θέση που τους υποχρεώνει συχνά να πρέπει να απευθύνονται στους χρήστες ρωτώντας "τί ακριβώς βλέπετε στην οθόνη;". Αντί γι’ αυτό θα μπορούν να βλέπουν ακριβώς ό,τι βλέπει και ο χρήστης στην οθόνη του, και να αποκτούν πλήρη έλεγχο του υπολογιστή ακόμη και στην περίπτωση που το λειτουργικό δε φορτώνεται. Παλιότερα, για τη λειτουργία KVM ήταν απαραίτητη η χρήση μιας συμπληρωματικής συσκευής, το κόστος της οποίας έφτανε ή και ξεπερνούσε τα $200 δολάρια για κάθε PC.
Καθώς οι εφαρμογές κρυπτογράφησης συναντώνται όλο και πιο συχνά στους υπολογιστές μιας επιχείρησης, η Intel προχώρησε στην προσθήκη κάποιων λειτουργιών που αποτρέπουν τη μείωση της παραγωγικότητας. Πρώτον, η Intel ενσωμάτωσε στο hardware νέες οδηγίες για το Advanced Encryption Standard, κάνοντας έτσι πιο γρήγορη τη διαδικασία κρυπτογράφησης / αποκρυπτογράφησης. Δεύτερον, με τη νέα τεχνολογία Intel Remote Encryption Management δίνει τη δυνατότητα στο προσωπικό ΙΤ να χειρίζεται από απόσταση υπολογιστές με κρυπτογραφημένους σκληρούς δίσκους, και να τους ξεκλειδώνει με μεγαλύτερη ασφάλεια, επαναφέροντας όλες τις λειτουργίες της τεχνολογίας Intel vPro Technology. Μια άλλη λειτουργία, το PC Alarm Clock, μπορέι να αφυπνήσει σε προσδιορισμένο χρόνο ένα PC για να τρέξει ορισμένα tasks συντήρησης, ασφαλείας ή κάποια άλλα δικά του.

About Freegr network

Από το Blogger.