ειδήσεις

Asus Waveface : Διπλώστε το PC σας!

H Asus τα τελευταία χρόνια, παρουσιάζει στη CeBIT διάφορες ιδέες που έχει για το μέλλον των υπολογιστών με νέα form factors. Πέρσι είχαμε δει σε πρωτότυπη μορφή, φορητούς υπολογιστές εμπνευσμένους από την ιαπωνική τέχνη Origami που "ξετυλίγονταν".
Φέτος το τμήμα asusdesign παρουσίασε το Waveface καταφέροντας για μια ακόμη φορά να εντυπωσιάσει. Η Asus πιστεύει ότι το μέλλον βρίσκεται στις φορητές συσκευές και στις υπηρεσίες cloud αλλά η πληθώρα των πληροφοριών που κάθε χρήστης καλείται να διαχειριστεί, μπορεί να οδηγήσει στο αντίθετο από το επιθυμητό αποτέλεσμα. Για το λόγο αυτό με το Waveface, η εταιρεία θέλει να εμφανίζει στον κάθε χρήστη μόνο τις πληροφορίες που χρειάζεται, όταν τις χρειάζεται μέσα από 3 φουτουριστικές συσκευές.
Το Waveface Ultra είναι στην ουσία ένα ρολόι το οποίο μπορεί να ξεδιπλωθεί ώστε να εμφανίσει σε πλήρες μέγεθος τις φωτογραφίες που εμφανίζονται στην επιφάνεια του. Tο Waveface Light είναι και αυτό κατασκευασμένο από εύκαμπτα υλικά ενώ η επιφάνεια του υποστηρίζει touch μεταμορφώνοντας το σε tablet υπολογιστή. Η Asus υποστηρίζει ότι ένας τέτοιος υπολογιστής θα μπορούσε να "λυγίσει" και να μετατραπεί σε laptop με προαιρετική τη παρουσία πληκτρολογίου. Τέλος το Waveface Casa αντικαθιστά τη τηλεόραση και εμφανίζει εκτός από τηλεοπτικά προγράμματα, πληροφορίες από το Internet σε συνεχή ροή.
Είναι εξαιρετικά απίθανο αν θα δούμε κάτι παρόμοιο στη κυκλοφορία ακόμα και τα επόμενα 5 χρόνια, όμως αυτό δε μας αποτρέπει από το να κοιτάμε τις φωτογραφίες και περισσότερο το βίντεο και να ονειρευόμαστε.

About Freegr network

Από το Blogger.