ειδήσεις

Δρόμοι χωρίς traffic με την τεχνολογία TMC

Η DIS (DIGITAL INFO SOLUTIONS) παρουσιάζει, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, την μοναδική τεχνολογία TMC (Traffic Message Channel). Η τεχνολογία TMC ήρθε για να γίνει ο… σύμμαχος κάθε οδηγού αυτοκινήτου, αφού βοηθά στην αποφυγή κυκλοφοριακής συμφόρησης, προσφέροντας ενημέρωση σε πραγματικό χρόνο για την κίνηση στις μεγαλύτερες οδικές αρτηρίες και παράλληλα μεταδίδοντας τυχόν οδικά συμβάντα (ατύχημα, κυκλοφοριακή συμφόρηση κ.α.).
Πρόκειται για μια πρωτοποριακή τεχνολογία μετάδοσης κυκλοφοριακών δεδομένων σε οδηγούς με ψηφιακά κωδικοποιημένο σήμα μετάδοσης μέσω των ραδιοφωνικών σημάτων FM – RDS. Με αυτό τον τρόπο οι οδηγοί αυτοκινήτου μπορούν να επιλέξουν τον καλύτερο και ταχύτερο δρόμο για να φτάσουν στον προορισμό τους. Ανάμεσα στο πλήθος πλεονεκτημάτων της τεχνολογίας TMC, ιδιαίτερη έμφαση πρέπει να δοθεί στην ανανέωση της κυκλοφοριακής κατάστασης ανά δευτερόλεπτο, στο δέκτη του οδηγού.
Η DIS συνεργάζεται μέσω της εταιρείας Info Trip με το Κέντρο Διαχείρισης Κυκλοφορίας του ΥΠΕΧΩΔΕ, για την πληροφόρηση της κυκλοφοριακής κατάστασης του νομού Αττικής, καλύπτοντας 228 οδικά τμήματα, ενώ μελλοντικά οι υπηρεσίες της θα επεκταθούν στο Εθνικό Δίκτυο, τις μεγαλύτερες πόλεις της Ελλάδας, συμπεριλαμβανομένης και της Θεσσαλονίκης, και τους σημαντικότερους τουριστικούς προορισμούς. Η τεχνολογία TMC είναι αποκλειστικά διαθέσιμη από την DIS μέσω του λογισμικού πλοήγησης iGO 8 και των συσκευών Vector.

About Freegr network

Από το Blogger.