Android

Google: ολομέτωπη επίθεση στην Apple

ΜΕ καλούς οιωνούς ξεκίνησε η διάσκεψη Ι/Ο,όπου η Google είχε αποκαλύψει τα σχέδια της, εμφανίζοντας ένα νέο codec ανοικτού κώδικα για βίντεο όπως και το άνοιγμα του Google Wave σε όλους. Σήμερα η επέλαση της Google συνεχίστηκε με την παρουσίαση της Google TV και του Android 2.2 (FroYo ή Frozen Yogurt αν προτιμάτε).
Έχουν περάσει σχεδόν τρία χρόνια, από τότε που η Apple, τον Μάρτιο του 2007, παρουσίασε τα πρώτα δείγματα του set top box "Apple TV". H ιδέα σύνδεσης της τηλεόρασης, του υπολογιστή και του Internet ήταν καλή, ωστόσο ποτέ δεν έφερε τα αναμενόμενα αποτελέσματα. H Google άδραξε την ευκαιρία για να εκμεταλλευτεί την ιδέα του αντιπάλου, παρουσιάζοντας την "Google TV".
Το set top box που υποστηρίζει την πρόταση της Google βασίζεται σε έναν επεξεργαστή CE4100 της Intel, μια λύση τύπου «ολόκληρο σύστημα σε ένα chip», η οποία αναπτύχθηκε αποκλειστικά για την απεικόνιση multimedia περιεχομένου στην τηλεόραση. Με το Android ως λειτουργικό σύστημα, θα μπορούν να απεικονιστούν όχι μόνο περιεχόμενα από το Internet αλλά και υλικό από συνδεδεμένους υπολογιστές ή άλλα περιφερειακά και gadgets.
H Google TV προσφέρει πλήρη υποστήριξη του Flash και έτσι μπορεί να απεικονίσει βίντεο από το YouTube. Και φυσικά ο ενσωματωμένος Chrome μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ένα τυπικό surfing στο Internet.
Καρδιά της Google TV είναι η λειτουργία αναζήτησης της: μέσω αυτής μπορούν να αναζητηθούν οι ποικίλες πηγές βίντεο, που μπορούν να τροφοδοτήσουν την Google TV. Έτσι αν πληκτρολογήσει κανείς, για παράδειγμα, στο πεδίο αναζήτησης το "Ironman", στα αποτελέσματα της αναζήτησης θα εμφανιστεί, π.χ., ένα trailer από το YouTube, ώρες εκπομπής στην τηλεόραση ή και το DVD της ταινίας που ενδεχομένως να έχετε αγοράσει. Με ένα κλικ επιλέγετε από ποια πηγή θέλετε να δείτε την ταινία.
Εκτός από την Intel η Google μπόρεσε να συνάψει συμμαχίες και με άλλες σημαντικές εταιρείες: η Sony σκοπεύει από το φθινόπωρο να πουλά τηλεοράσεις και Blu-ray player με ενσωματωμένη την Google TV.
Android 2.2
H επόμενη έκδοση του Android θα ονομάζεται, όπως ήταν αναμενόμενο, Frozen Yoghurt (εν συντομία FroYo). Ως μια από τις δύο σημαντικότερες νέες λειτουργίες του Froyo είναι μια λειτουργία tethering -προσφέρει πρόσβαση στο Internet σε μια συσκευή (για παράδειγμα σε ένα notebook) μέσω από την 3G σύνδεση ενός κινητού -η οποία θα μετατρέπει το Android κινητό σε ένα USB modem. Ο δεύτερος μεγάλος νεωτερισμός αφορά στην πλήρη υποστήριξη των υπηρεσιών Flash. Επιπλέον ο browser της έκδοσης 2.2 υπόσχεται διπλάσια ταχύτητα από τον browser της προηγούμενης έκδοσης. Το Android 2.2 θα είναι σύντομα διαθέσιμο, ενώ λίγο μετά θα δούμε και τις πρώτες συσκευές που θα το ενσωματώνουν.
Μετάφραση απο το pcnea.blogspot.com

About Freegr network

Από το Blogger.