ειδήσεις

Η Nvidia έφερε την Geforce GTX 480M

Η Nvidia ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα την έκδοση "mobile" της Geforce GTX 480 που βασίζεται τον πυρήνα GF100 και στην αρχιτεκτονική "Fermi" και προορίζεται για χρήση σε high-end gaming notebooks. Η Geforce GTX 480M διαθέτει όλα τα πλεονεκτήματα της desktop έκδοσης συμπεριλαμβανομένων των hardware tesselation, CUDA και DirectCompute 5.0.
Ο πυρήνας της Geforce GTX 480M έχει πολλές ομοιότητες με τον πυρήνα που θα συναντήσουμε στην Geforce GTX 465. Έτσι διαθέτει τρία από τα τέσσερα graphics processing clusters (GPC) και έντεκα από τους δεκαέξι streaming multiprocessors (SM) ενεργοποιημένους με αποτέλεσμα ο αριθμός των πυρήνων CUDA να ανέρχεται στους 352.
Η GPU συνοδεύεται από 1GB μνήμης GDDR5 ενώ το εύρος του memory interface είναι 256-bit. Ο πυρήνας είναι χρονισμένος στα 425MHz ενώ οι shaders διαθέτουν συχνότητα λειτουργίας 850MHz. Η μνήμη είναι χρονισμένη στα 600MHz (2400MHz effective, quad data rate) προσφέροντας memory bandwidth που αγγίζει τα 76,8GB/s. Η ναυαρχίδα των mobile GPUs της Nvidia, Geforce GTX 480M υποστηρίζει όλες τις τεχνολογίες που κάνουν την desktop έκδοση να ξεχωρίζει από τον ανταγωνισμό όπως τις CUDA, PhysX, 3D Vision, PureVideo HD

About Freegr network

Από το Blogger.