ειδήσεις

Οι υβριδικοί δίσκοι από τη Seagate

Οι απόλυτες επιδόσεις στην τεχνολογία σκληρών δίσκων συνδέονται σήμερα με τα SSDs. Η Seagate, θέλοντας να αντιμετωπίσει το πρόβλημα του πολύ υψηλού κόστους και των μικρών χωρητικοτήτων, αποφάσισε να επαναφέρει τους υβριδικούς δίσκους SSD και HDD.
Αποτέλεσμα, τρελές επιδόσεις! Η Seagate έχει ανακοινώσει πως σύντομα θα διαθέσει στην αγορά σκληρούς δίσκους διπλής τεχνολογίας SSD και HDD οι οποίοι θα έχουν χαμηλότερο των SSD κόστος, μεγάλες χωρητικότητες και παράλληλα τεράστιες επιδόσεις.
Για να το πετύχει αυτό, η εταιρία θα χρησιμοποιεί την μνήμη NAND Flash των υβριδικών δίσκων για να αποθηκεύει τα πιο συχνά χρησιμοποιούμενα δεδομένα, ενώ τα μηχανικά platters θα χρησιμοποιούνται για όλα τα υπόλοιπα αρχεία. Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις, οι νέοι δίσκοι θα είναι 20% ταχύτεροι απο εναν 10.000rpm δίσκο των 600GB και 80% ταχύτεροι απο εναν 7200rpm.
Κάποια στοιχεία που έχουν διαρρεύσει κάνουν λόγο για συνδυασμό 4GB ταχύτατης SLC NAND Flash και μαγνητικό μέσο μεγέθους 250GB, 320GB και 500GB. Αν όσα δηλώνει η Seagate αληθεύουν ως προς τις επιδόσεις, τότε μάλλον έχουμε μια αναβίωση των hybrid δίσκων οι οποίοι θα δράσουν ως "γέφυρα" μέχρι οι τιμές των κανονικών SSD να πέσουν σε πραγματικά χαμηλά επίπεδα.
Πηγη: Tom's Hardware

About Freegr network

Από το Blogger.